Holidays with friends | Hvidesande
Oplev mødet mellem mesteren og det unge talent

Oplev mødet mellem mesteren og det unge talent

Det er en storslået oplevelse at overvære en klassisk koncert. At skelne de enkelte instrumenter, høre hvordan tonerne smyger sig om hinanden, opfange at melodistumperne udvikler sig – og iagttage hvordan dirigenten med sine bevægelser og ansigtsudtryk får det hele til at smelte sammen og blive til det kunstværk, komponisten skabte.

Hvide Sande Masterclass  – en symbiose af musik, mennesker og natur

Hvide Sande Masterclass – en symbiose af musik, mennesker og natur

Sigrid Kongshøj-Munch på 23 år har været med til Hvide Sande Masterclass siden starten i 2006. Hun fortæller:

Maries Madbutik

Maries Madbutik

Maries Madbutik er en institution i Ringkøbing. Eller måske er det Marie, der er det. Maries mange smilerynker og filosofiske tilgang til tilværelsens uforudsigelighed og mangfoldighed fortæller om en madmor, som har prøvet lidt af hvert.

The Great Guestbook of Denmark

Kunne du tænke dig at sende en anderledes hilsen hjem til vennerne eller kollegerne og fortælle om din bedste ferieoplevelse i Søndervig, Hvide Sande eller området omkring? Det kan man fra den 6. august til den 13. september i SuperBest i Søndervig, hvor ”The Great Guestbook of Denmark” netop er blevet opstillet.

Jazzmusikere spiller koncert i Hvide Sande

Shock Wave i Hvide Sande

Søndag den 18. august er der stor kulturfestival i Hvide Sande med masser af fede bands.

" Blå " ( BLAU )

Skab et blåt kunstværk

I kølvandet af kulturfestival Bølgen arrangerer Vestjyllands Kunstpavillon en åben totalinstallation af BLÅ kunstværker med fernisering den 24. august 2013.

Enhver med tilknytning til Ringkøbing-Skjern kommune kan deltage. Det betyder, at hvis man bor i kommunen, er tilbagevendende feriegæst eller har feriehus i området og har mod på kunst og farven blå har man chancen for at blive en af de udvalgte udstillere.

Kulturfestival Bølgen

Bølgen

Vigtigt:

Opfordring – undgå kaos… Parkér bilen uden for byen og ta’ gratis schuttlebus!

Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon

Leret er et fantastisk materiale. Du kan forme alt muligt og få det til at ligne hvad som helst. Eller slet ingen ting. Otte danske kunstnere har leget med leret og skab en række kunstværker, der i høj grad appellerer til fantasien. Fine små skulpturer bygget op at tynde, tynde ribber, organiske rør, som ligger noget, man kan finde inden i sig selv, og kæmpediamanter med et metalagtigt skær.

De hjemløse i Ringkøbing

De hjemløse i Ringkøbing

Ligesom meget andet af Jens Galschiøts arbejde er figurerne af de otte hjemløse skabt til at vække opsigt og provokere. Kunstværket er dog blevet rigtig godt modtaget i Ringkøbing - enkelte generøse forbipasserende har endda lagt penge i hånden på en af de hjemløse.  

Strandgudstjeneste i Søndervig

Strandgudstjeneste i Søndervig

Disse gudstjenester samler mange mennesker til en anderledes oplevelse, hvor måske dagens oplevelser falder på plads i fred og ro med en naturoplevelse på nethinden. Der er ingen ”magelige” stole; man medbringer selv et tæppe eller pude og man er også velkommen til, at medbringe en kop kaffe eller andet til at hygge sig med.

Ti tips til en billig ferie i Søndervig

Ti tips til en billig ferie i Søndervig

Der er rige muligheder for at deltage i mange ting, som ikke vælter budgettet. Her er nogle forslag:

10 tips til en god ferie i Søndervig

10 tips til en god ferie i Søndervig

I Søndervig er der rigtig mange muligheder for at få en god ferie. I kan f.eks.:

1. Besøge Sandskulpturfestival i Søndervig 

og se de imponerende meterhøje skulpturer.

Sildejazz på Beach Bowl i Søndervig 6 søndage i træk, fra 30.6. – 4.8. 2013

Igen kan man spise sild og fisk i mange varianter og nyde jazz’ens lækre toner, mens solen skinner (ellers rykkes arrangementet indenfor) og folk hygger sig. Arrangementet samler mange mennesker og man mødes her og får dyrket forskellige relationer og venskaber. Hele byen genlyder af dejlige toner og man bliver i godt humør, når de æggende toner blander sig med duften af veltillavet fisk og de kolde øl/vand står klar. Sildejazz er et rigtig godt mødested.

Pattedyr omkring Ringkøbing Fjord

En flok krondyr eller rådyr græssende på marken lige ved skovbrynet er et betagende syn, som du kan nyde i området omkring Ringkøbing Fjord.

Fugle

Fugle

Engområderne er især vigtige som raste- og fourageringsområde for i tusindvis af vandfugle. Især ses svømmeænder som krikand, pibeand, gråand og hvinand. Blandt gæssene dominerer den kortnæbbede gås, grågås, knortegås og bramgås.

På de lavvandede områder ses især almindelig ryle, stor og lille kobbersneppe, vibe og hjejle.

Fisk

Fisk

I hele Hvide Sande og Ringkøbing Fjord-området er der en usædvanlig artsrigdom af fisk. Her findes nemlig både saltvand, ferskvand og brakvand i fjordene og masser af rindende vand i søer og åer.

Skarnskvinden på Ny Sogn Kirkegård

Anne Marie døde i barselsseng i 1733, efter at hun i hemmelighed havde dræbt sit nyfødte barn. Anne Marie blev begravet på kirkegården.

Sandflugt

Sandflugt kan være ødelæggende for planter, enten fordi de bliver dækket til, eller fordi de mister rodfæste. Omvendt kan nogle planter holde på sandet, hvis de når at slå rigtig rod, inden en storm bryder løs. Klitterne beplantes derfor med hjælme, marehalm og andre planter, som kan holde på sandet.

Klitgårdene

Størstedelen af de bevarede klitgårde er opført midt i 1800-tallet, kun nogle få er ældre. Fælles for dem er, at de er et fantastisk smukt og meget synligt element i den danske bygningskultur.

Dødemandsbjergene

De små landsbykirkegårde havde ikke kapacitet til at begrave mange mennesker på én gang, og heller ikke jord nok til det. Men det var ikke den eneste grund til, at man begravede de døde i "dødemandsbjergene".

Man kunne jo ikke altid være sikker på, at de omkomne var kristne, og var de ikke det, kunne de ikke begraves i indviet jord. Desuden var man godt klar over, at de døde skulle begraves hurtigt på grund af sundhedsrisikoen.