Strandgaarden Museum | Hvidesande

Strandgaarden Museum

Smukt placeret med Vesterhavet på den ene side og Vest Stadil Fjord på den anden, ligger Strandgaarden. Strandgaarden er en fredet klitgård, der er ejet af Naturstyrelsen og drevet af Ringkøbing-Skjern Museum.

Strandgaarden er bygget i 1875 af Jens Nielsen Lodberg. Da krisen i 1930erne ramte landbruget, begyndte gårdens beboere at tage sommergæster ind. Indtil da havde gården været kendt som ”Jens Madsens Gaard”, men nu manglede man et fængende navn til turisterne – og gården blev døbt ”Strandgaarden”. På Strandgaarden kan I opleve jagtens spændende historie op gennem tiden samt husflid og håndværk. Hvert år i oktober afholdes et stort høstmarked.

Jagtudstilling

Pludselig står den der, kigger lidt på dig og løber så hurtig videre. Mødet med de store dyr er fascinerende, om man ser dem helt tæt på eller spotter dem på lang afstand. I udstillingen ”Hjorten og skoven” kan du opleve, hvordan hjortevildtet i Vestjylland er gået fra at være en næsten uddød race, til at være ganske almindelig i landskabet, og hvordan dyr og mennesker har lært at leve side om side.

Levende Historie

Strandgaarden er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Strandgaarden, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk/ eller følg os på www.facebook.com/strandgaardenmuseum

Åbningstider

01/07/2017 - 31/08/2017 Mandag - Torsdag, Søndag 12:00 - 16:00

Pris

Voksne

50.00 DKK

Kaffe/kagebillet inkl. entre

70.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

Destination Ringkøbing Fjord holger@hvidesande.dk
 

Kontakt

Adresse

Husby Klitvej 5
6990 Ulfborg

Telefon

+45 9733 1020

Fakta

 • Faciliteter

  • Parkeringsplads for busser
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Medbragt mad er tilladt
  • Museumsbutik/Kiosk
 • Samlingernes emne

  • Kulturhistorie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.128097
Latitude : 56.194252