Peace and quiet | Hvidesande
Strandgudstjeneste i Søndervig

Strandgudstjeneste i Søndervig

Disse gudstjenester samler mange mennesker til en anderledes oplevelse, hvor måske dagens oplevelser falder på plads i fred og ro med en naturoplevelse på nethinden. Der er ingen ”magelige” stole; man medbringer selv et tæppe eller pude og man er også velkommen til, at medbringe en kop kaffe eller andet til at hygge sig med.

”Wellness on the Beach” på stranden i Søndervig

Heidi Tordrup fra Butik Heidi i Ringkjøbing har med næsten 25 års erfaring som butiksindehaver indenfor Wellness branchen en bred palet af undervisning, vejledning og behandling at trække på.
Fra 1. juli tilbyder hun undervisning og behandling af alle direkte ved Vesterhavet på Søndervig strand.

Pattedyr omkring Ringkøbing Fjord

En flok krondyr eller rådyr græssende på marken lige ved skovbrynet er et betagende syn, som du kan nyde i området omkring Ringkøbing Fjord.

Fugle

Fugle

Engområderne er især vigtige som raste- og fourageringsområde for i tusindvis af vandfugle. Især ses svømmeænder som krikand, pibeand, gråand og hvinand. Blandt gæssene dominerer den kortnæbbede gås, grågås, knortegås og bramgås.

På de lavvandede områder ses især almindelig ryle, stor og lille kobbersneppe, vibe og hjejle.

Det tidlige Skagen

Nymindegab - det tidlige Skagen

I tiden omkring år 1900 blev området ved Nymindegab opfattet som et mere eksotisk rejsemål end Italien, og det var kun tilgængeligt via et sandet hjulspor. Vestjylland var i det hele taget et fjernt og ufremkommeligt land, som tiltrak mange kunstnere. En af dem var Laurits Tuxen, også kendt som en af Skagensmalerne, der blandt andet malede trankogere, muslingesamlere og fiskerpiger.

Før du tjekker ind på B&B

Vælger man et B&B, ankommer man til et overnatningssted, hvor alt står parat. Flere steder er overnatning inklusiv morgenmad, og udlejerne er altid parate til at hjælpe med stort og småt. Find udlejerne her på hjemmesiden og kontakt/book dem direkte. De fleste taler tysk eller engelsk.

Checkliste til husbåde

Man kan finde husbåde flere steder i Hvide Sande og Bork Havn. Rent praktisk er en husbåd at betragte som et feriehus, og det er derfor de samme ting, man skal huske og være opmærksom på som ved feriehuset. Linned skal medbringes (eller kan bestilles mod betaling), barnesenge/stole skal bestilles og rengøringsmidler, klude og viskestykker skal medbringes.

Huskeseddel til feriehuset

Medbring din bookingbekræftelse (og husk at checke datoen). På denne bekræftelse står også ankomst-/afrejsetid og disse tider skal helst overholdes.

Normalt vil der være toiletpapir og køkkenrulle til den første dag, men ellers er det noget, der skal medbringes.

Linned er ikke inkluderet i prisen, men kan bestilles mod betaling.

Rengøringsmidler, klude – også gulvklude – og viskestykker er ikke fast inventar i sommerhusene og skal derfor medbringes.

Bed & Breakfast Skjern og Tarm

I Skjern og Tarm kan du vælge mellem mange hyggelige Bed & Breakfasts. 

Fiskeri ved Bork Havn

Fiskemulighederne er optimale ved Bork Havn - og i Ringkøbing Fjord i det hele taget.

Skønhed og wellness

Skønhed og wellness

Forkæl dig selv.