Fun | Hvidesande

The Great Guestbook of Denmark

Kunne du tænke dig at sende en anderledes hilsen hjem til vennerne eller kollegerne og fortælle om din bedste ferieoplevelse i Søndervig, Hvide Sande eller området omkring? Det kan man fra den 6. august til den 13. september i SuperBest i Søndervig, hvor ”The Great Guestbook of Denmark” netop er blevet opstillet.

Jazzmusikere spiller koncert i Hvide Sande

Shock Wave i Hvide Sande

Søndag den 18. august er der stor kulturfestival i Hvide Sande med masser af fede bands.

Bork Havn Musikfestival

Bork Havn Musikfestival

Men efterhånden er festivallen vokset og blevet mere rock-præget. Der er stadig fest i byen i de 3-4 dage, men det er de store danske navne indenfor rock/pop, der kan høres lidt udenfor Bork Havn nu. For musikarrangementet er flyttet øst for byen, hvor den i mange år lå ved havnen.

Hundeskove ved Ringkøbing Fjord

Eventyr til hunden på ferie

Klitgårdene

Størstedelen af de bevarede klitgårde er opført midt i 1800-tallet, kun nogle få er ældre. Fælles for dem er, at de er et fantastisk smukt og meget synligt element i den danske bygningskultur.

Booking af Feriecentre/Ferielejlighed

Booking af Feriecentre/Ferielejlighed

 Flere steder ved Vestkysten er der mulighed for at leje en hyggelig lejlighed i et af de lækre feriecentre, f.eks. i Søndervig, Bork og Nymindegab. Feriecentrene har badelande med masser af aktiviteter for store og små, ligesom de også råder over faciliteter som minigolf, bowling og hoppepude. Feriecentrene er placeret i naturskønne omgivelser tæt på hav og fjord, hvor der er rig mulighed for aktiviteter for hele familien.

Ferie med egen hest

Tag din egen hest med på ferie eller lej en hest på vestkysten. 

Brunkulslejet blev til naturcenter

Da Danmark løb ind i en alvorlig energikrise under 2. verdenskrig, blev brunkul kaldt "det brune guld", og de store brunkulslejer øst for Videbæk fik meget stor økonomisk betydning for hele området.
At grave brunkul var et slidsomt og beskidt arbejde, men for de hårdføre var der gode penge at hente. Her boede mange ungkarle, som drømte om at tjene penge nok til at kunne købe et husmandssted, men også familier med børn boede her.

Aktiv på den hyggelige måde

Skinnecykler er et hit
I Videbæk er der mange minder fra jernbanens storhedstid, og især skinnecyklerne på den nedlagte jernbane er et aktiv for byens borgere og gæster. 
Videbæk-Skjern Veteran- og Modeljernbane har i alt 15 cykler, som står på Herborg gamle station. Udlejningen står købmanden i Astrup for. 

Shopping i Søndervig

Indkøb i Søndervig

Noget af det første der hilser nye gæster velkommen i Søndervig er et stort, moderne bycenter, der byder på dagligvarer, modebutikker, sportsudstyr, sko, kunst, legetøj - og meget mere.

Hele Søndervig summer sommeren igennem af liv og feriestemning og masser af aktivitet i butikkerne.

Sten på stranden ved Hvide Sande

Slotte med tårne og voldgrave

Smukke og mærkelige sten, nogle fine strandskaller, et par små pinde, en rest fiskegarn og noget drivtømmer. Dertil en god portion fantasi og en hel eftermiddag ved stranden til rådighed.

Ridecentre ved Hvide Sande og Vesterhavet

Der er rig mulighed for at tage familien med ud på hesteryg langs Vesterhavet.