Sustainable holidays | Hvidesande

Pattedyr omkring Ringkøbing Fjord

En flok krondyr eller rådyr græssende på marken lige ved skovbrynet er et betagende syn, som du kan nyde i området omkring Ringkøbing Fjord.

Fugle

Fugle

Engområderne er især vigtige som raste- og fourageringsområde for i tusindvis af vandfugle. Især ses svømmeænder som krikand, pibeand, gråand og hvinand. Blandt gæssene dominerer den kortnæbbede gås, grågås, knortegås og bramgås.

På de lavvandede områder ses især almindelig ryle, stor og lille kobbersneppe, vibe og hjejle.

Shelters rundt om Ringkøbing Fjord

Tag cyklen eller bilen ud til en af de naturskønne shelterpladser, der findes spredt rundt om Ringkøbing Fjord.

Bo i shelter tæt på naturen

Sommerhusferien kan kombineres med en tur i et af de mange shelters i området. Pak madkurven og soveposen og tilbring en enkelt dag eller to – og nyd at være så tæt på naturen, som det er muligt.
Stå op ved tre-firetiden om morgenen og list jer ud og se solen stå op. Er I heldige, kan I måske opleve kronvildtet, som på det tidspunkt ikke er så sky. En sådan oplevelse vil med garanti være den, ungerne fortæller om, når de kommer hjem i børnehaven eller skolen.

Fiskebutikker

Hvide Sande er fyldt med fiskebutikker, der sælger friske fisk, røgede fisk og skaldyr. Vælg blandt det store udvalg af fisk fra Vesterhavet, og handl ind til frokostbordet eller aftensmaden. 

Fiskeri ved Bork Havn

Fiskemulighederne er optimale ved Bork Havn - og i Ringkøbing Fjord i det hele taget.