History | Hvidesande

Veteran-billøb i Ringkøbing, 25., 26. – 27.7.2013

Fredag den 26.7. holdes som vanligt ”Concours d’Origin” eller med andre ord: skønhedskonkurrence – på plænen ved Hotel Fjordgården kl. 14.30. Lørdag den 27.7. køres så hovedløbet med start kl. 9.00 fra Rådhuset.

Veteranbiler – Vintage cars – Oldtimers.

Stork i fængsel i Zoo

I dag er det knopsvanen, som er Danmarks nationalfugl, men storken er tidligere blevet betragtet som den uofficielle nationalfugl og var bl.a. på de danske ti-kronesedler 1952-1975. For omkring 70 år siden  anvendte mange storken som topfigur på familiens juletræ, så den var nok den mest folkekære fugl i den danske fauna. Storken har stor symbolværdi for danskerne generelt; den optræder i utroligt mange sange, eventyr, varsler og myter samt på malerier og andre kunstværker.

Hattemagerhuset

Her føler man sig hensat til gamle dage, hvor livet var anderledesHattemagerhuset holdes åbent i sommersæsonen tirsdag-onsdag og torsdag kl. 11-14 for besøgende, hvor børnene kan opleve lidt af livet, som da oldemor var barn. Der bliver kærnet smør, bagt brød i stenovnen, hugget brænde, vasket tøj i grue-kedel og leget de gamle lege som i gamle dage. Når det er tiden kan man plukke urter til en kryddersnaps og om onsdagen lave sin egen hat. Helt specielt den 9.7.

Skarnskvinden på Ny Sogn Kirkegård

Anne Marie døde i barselsseng i 1733, efter at hun i hemmelighed havde dræbt sit nyfødte barn. Anne Marie blev begravet på kirkegården.

Sandflugt

Sandflugt kan være ødelæggende for planter, enten fordi de bliver dækket til, eller fordi de mister rodfæste. Omvendt kan nogle planter holde på sandet, hvis de når at slå rigtig rod, inden en storm bryder løs. Klitterne beplantes derfor med hjælme, marehalm og andre planter, som kan holde på sandet.

Klitgårdene

Størstedelen af de bevarede klitgårde er opført midt i 1800-tallet, kun nogle få er ældre. Fælles for dem er, at de er et fantastisk smukt og meget synligt element i den danske bygningskultur.

Dødemandsbjergene

De små landsbykirkegårde havde ikke kapacitet til at begrave mange mennesker på én gang, og heller ikke jord nok til det. Men det var ikke den eneste grund til, at man begravede de døde i "dødemandsbjergene".

Man kunne jo ikke altid være sikker på, at de omkomne var kristne, og var de ikke det, kunne de ikke begraves i indviet jord. Desuden var man godt klar over, at de døde skulle begraves hurtigt på grund af sundhedsrisikoen.

Det særlige lys over Hvide Sande

Det særlige lys over Hvide Sande

Hvide Sande og hele den 30 kilometer lange, smalle landtange, Holmsland Klit, har fjorden til den ene side og havet til den anden. Vandet og de hvide klitter og sandstrande reflekterer lyset i mange retninger og skaber en særegen blød og lys stemning. Dette i forening med den rene, rå naturkraft fra vestenvinden og de brusende bølger giver en næsten magisk oplevelse.  

Kirker ved Videbæk

Gå på opdagelse i Kirkerne ved Videbæk

Aktiviteter i Skjern & Tarm

På følgende link finder du events i Skjern og omegn. Se mere her.

Krigshyl og våbengny i Bork Vikingehavn

I Vikingetiden lå Ringkøbing Fjord som en åben vig ud til havet. Derfor kunne vikinger, som lå med deres skibe i læ her bag en pynt ved Bork Havn, nemt sejle ud med deres flåde på de store verdenshave.

Bork Havn har charme og oplevelser for hele familien

Det lille fiskerleje Bork Havn, som ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord, blev grundlagt i 1933 af Fiskeriforeningen. I dag er her både lystbådehavn, fiskerihavn og en havn for husbåde. Havnen er i flere omgange blevet udbygget, så der i dag er plads til cirka 300 lystbåde.