Art | Hvidesande

" Blå " ( BLAU )

Skab et blåt kunstværk

I kølvandet af kulturfestival Bølgen arrangerer Vestjyllands Kunstpavillon en åben totalinstallation af BLÅ kunstværker med fernisering den 24. august 2013.

Enhver med tilknytning til Ringkøbing-Skjern kommune kan deltage. Det betyder, at hvis man bor i kommunen, er tilbagevendende feriegæst eller har feriehus i området og har mod på kunst og farven blå har man chancen for at blive en af de udvalgte udstillere.

Kulturfestival Bølgen

Bølgen

Vigtigt:

Opfordring – undgå kaos… Parkér bilen uden for byen og ta’ gratis schuttlebus!

Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon

Leret er et fantastisk materiale. Du kan forme alt muligt og få det til at ligne hvad som helst. Eller slet ingen ting. Otte danske kunstnere har leget med leret og skab en række kunstværker, der i høj grad appellerer til fantasien. Fine små skulpturer bygget op at tynde, tynde ribber, organiske rør, som ligger noget, man kan finde inden i sig selv, og kæmpediamanter med et metalagtigt skær.

De hjemløse i Ringkøbing

De hjemløse i Ringkøbing

Ligesom meget andet af Jens Galschiøts arbejde er figurerne af de otte hjemløse skabt til at vække opsigt og provokere. Kunstværket er dog blevet rigtig godt modtaget i Ringkøbing - enkelte generøse forbipasserende har endda lagt penge i hånden på en af de hjemløse.  

Lokale kunstnere

I Ringkøbing er et af de rigtig ”store” kunstværker udført af den lokale kunstner, Henrik Have. Nogle kalder den "Kuben", selv kalder han den "Hezekiels Skammel". Den enorme kube dominerer rundkørslen mod øst.

Kunsthåndværk

Roen og freden - lyset og den store himmel og det, at ingen træer tager udsynet og ændrer farverne, tiltrækker disse udøvende mennesker. Og de åbner gerne dørene og lader andre se deres arbejde og resultaterne deraf. Stationære udstillinger og andre, som kun er her kort eller udstillinger med et specielt tema eller fremvisning af egne værker. Her er det hele – det er blot at finde frem til dem.

Det særlige lys over Hvide Sande

Det særlige lys over Hvide Sande

Hvide Sande og hele den 30 kilometer lange, smalle landtange, Holmsland Klit, har fjorden til den ene side og havet til den anden. Vandet og de hvide klitter og sandstrande reflekterer lyset i mange retninger og skaber en særegen blød og lys stemning. Dette i forening med den rene, rå naturkraft fra vestenvinden og de brusende bølger giver en næsten magisk oplevelse.  

Kirker ved Videbæk

Gå på opdagelse i Kirkerne ved Videbæk

Aktiviteter i Skjern & Tarm

På følgende link finder du events i Skjern og omegn. Se mere her.

Kunstfyrtårn i Videbæk

Videbæk har fået et kunstfyrtårn, som kan trække gæster til fra hele landet. Vestjyllands Kunstpavillon Videbæk er et stort og prægtigt kunstværk i sig selv. Som en smuk svane ligger den der ved bredden af en sø i Lystanlægget.