Besøg hyggelige Videbæk | Se Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk tilbyder shopping og kunstoplevelser

Midt mellem Ringkøbing og Herning ligger Videbæk, som er Ringkøbing-Skjern Kommunes tredjestørste by og en moderne handelsby med sans for god kunst og kultur og med rige muligheder for shopping. Et af byens trækplastre er Vestjyllands Kunstpavillon, som det berømte bysbarn, Henning Larsen, står bag. Derudover er området også kendt for at have været en del af brunkulseventyret under 2. verdenskrig. Ikke langt fra Videbæk finder du Jylland Park Zoo og Øster Skovgaard Julehandel

Her er desuden masser af aktiviteter for hele familien, fx lystfiskeri, cykling, skinnecykling og bowling. Og måske er du heldig at løbe ind i "kulturnat" eller "Open by night". Leder du efter ideer til vandre og løbeture i Vorgod-Barde og omegn, så se her: http://vorgod-barde.dk/lejrpladser-og-turforslag/

Kunst, kultur og sammenhold i Videbæk

Videbæk adskiller sig fra de øvrige lidt større byer i Ringkøbing-Skjern Kommune ved ikke at ligge tæt ved fjord eller hav. Til gengæld har byen et livligt handels- og erhvervsliv og stor opmærksomhed på kunst og kultur.

Videbæk-området er desuden kendt for at være en del af det store brunkulseventyr under 2. verdenskrig.  I Momhøje er det kuperede terræn, som blev et resultat af kuludvindingen, nu omdannet til et skønt natur- og oplevelsescenter.

Har du lyst til en tur på skinnecykel gennem et typisk vestjysk landskab, er det også Videbæk, der som gammel stationsby kan tilbyde det.

Kunst i Videbæk

Vestjysk kunstfyrtårn

Kunstpavillonen i Videbæk.

Aktiviteter i Videbæk

Aktiviteter i Videbæk

Træt af at se på andres udstillede produkter?

Overnatning i Videbæk

Overnatning i Videbæk

Hyggelige overnatninger i Videbæk

Brunkulslejer

Brunkulseventyret ved Videbæk

I området mellem Videbæk, Herning og Brande udspandt sig et sandt Brunkulseventyr. Arrene i landskabet efter udgravningerne er med tiden blevet til skøn natur.

Videbæk - byen på den jyske hede

Videbæk - byen på den jyske hede

Videbæk er en forholdvis ung og moderne handelsby, hvor man kender værdien af at samarbejde.

Kirker ved Videbæk

Kirker ved Videbæk

De mange hyggelige og flotte kirker ved Videbæk