Hvide Sande er et handicapvenligt område | Her er plads til alle

Vesterhavet og Ringkøbing Fjord for synshandicappede

For os er det vigtigt, at hele området omkring Ringkøbing Fjord fremstår som  ”feriedestinationen fra og til alle og enhver”. På denne måde sikrer vi, at også feriegæster med et handicap kan besøge området uden  problemer.

Når man besøger området omkring Ringkøbing Fjord og er blind eller har et synshandicap, vil man kunne finde mange praktiske hjælpemidler, der gør det nemmere at begå sig frit og afslappet.

 Fodgængerfelt med lyd

Fortov, Lyskryds og Fodgængerfelt

Mange af fortovene i byerne omkring Ringkøbing Fjord er todelt, ligesom man kender det fra de fleste byer i hele Danmark. Den ene side ud mod kørebanen er forbeholdtl cykler, som kendes ved, at belægningen er af asfalt eller lign.  Den anden side er for fodgængere, og er belagt med fliser, som er adskilt af små rækker brosten. Disse brosten ligger langs gåretningen og fungerer som en slags retningsviser. Stenene står i god farvekontrast til fliserne, og en evt. blindestok kan meget nemt fange rækkerne. Når der krydses sideveje eller fodgængerfelter, er der naturligvis lagt små skråninger, så man undgår at snuble. Alle fodgængerfelter er markerede med de karakteristiske hvide stiplede linjer, der både kan ses pga. den store kontrast, men også findes af en blindestok, fordi markeringen ligger let forhøjet på asfalten. De større lyskryds omkring Ringkøbing Fjord er udstyret med de almen kendte lydfyr.

 Rampe til butik

Forretninger, caféer og restauranter

Under et besøg i en af de talrige butikker, spisesteder m.m., som området tilbyder, kan ferigæsterne opdage og opleve den vestjyske lune – tilbageholdende, men med et varmt hjerte. Langt de fleste forretninger har monteret køreramper ved deres trapper og andre forhøjninger. Disse ramper er ikke bare en stor hjælp for kørestolsbrugere, men kan også være med til at hjælpe synshandicappede.  

Uanset om man besøger en café, restaurant, et museum eller en af de utallige butikker, er oplevelsen en fornøjelse for alle.

Opgang til strand

Vesterhavet, Hvide Sande Havn og Fjordhavnene

I den sydlige del af havnen i Hvide Sande findes en yderst unik og skøn adgang til Vesterhavet direkte ved stranden. Her har byen anlagt et kunstværk i fliser over klitterne, så man uden nogen form for besvær kan komme over klitterne. Her har alle mulighed for, at opleve den imponerende natur uden at skulle føle sig begrænset af løst og ujævnt sand.

Hele fiskerihavnen i Hvide Sande er frit tilgængelig. Hele vejen rundt langs vandkanten er der en høj betonkant, som fungerer som stopklods for blindestokken. Denne kant forhindrer et ufrivilligt bad i havnen.

Fjordhavnene i Hvide Sande, Ringkøbing, Stauning, Skaven og Bork er ligeledes anlagt med jævn belægning og kanter, der forhindrer skridtet i det uvisse. De øvrige små hyggelige fjordhavne er etablerede uden at have forandret den naturlige overflade.

Opgang til strand

Offentlige Toiletter

Offentlige toiletter omkring Ringkøbing Fjord er også udstyret med et handicapvenligt toilet, som er større og uden uventede trin.

Feriedestinationen Ringkøbing Fjord bestræber, at bygge på følgende princip: ”fra alle og til alle og enhver”. Alle feriegæster er velkomne til, at indbringe deres respons og forslag – på denne måde bidrager alle løbende i optimeringsprocessen.

Del denne side