Hvide Sande er et handicapvenligt område | I området er der plads til alle

Vesterhavet og Ringkøbing Fjord for mennesker med gangbesvær

For os er det vigtigt, at hele området omkring Ringkøbing Fjord fremstår som  ”feriedestinationen fra og til alle og enhver”. På denne måde sikrer vi, at også feriegæster med et handicap kan besøge området uden  problemer.

Når man besøger området omkring Ringkøbing Fjord og er gangbesværet eller sidder i kørestol, vil man kunne finde mange praktiske hjælpemidler, der gør det nemmere at begå sig frit og afslappet.

Lyskryds i Ringkøbing

Fortov, Lyskryds og Fodgængerfelt

Mange af fortovene i byerne omkring Ringkøbing Fjord er todelt, ligesom man kender det fra de fleste byer i hele Danmark. Den ene side ud mod kørebanen er forbeholdtl cyklister, og kendes ved, at belægningen er af asfalt eller lign.  Den anden side er for fodgængere, og er belagt med fliser. Når der krydses sideveje eller fodgængerfelter, er der naturligvis lagt små skråninger, så man undgår at snuble eller får vanskeligheder med en kørestol.

Rampe til butik

Forretninger, caféer og restauranter

Under et besøg i en af de talrige butikker, spisesteder m.m., som området tilbyder, kan feriegæsterne opdage og opleve den vestjyske lune – tilbageholdende, men med et varmt hjerte. Langt de fleste forretninger har monteret køreramper ved deres trapper og andre forhøjninger. Disse ramper er en stor hjælp for kørestolsbrugere og mennesker med gangbesvær.

Uanset om man besøger en café, restaurant, et museum eller en af de utallige butikker, er oplevelsen en fornøjelse for alle.

Vesterhavet, Hvide Sande Havn og Fjordhavnene

I den sydlige del af havnen i Hvide Sande findes en yderst unik og skøn adgang til Vesterhavet direkte ved stranden. Her har byen anlagt et kunstværk i fliser over klitterne, så man uden nogen form for besvær kan komme over klitterne. Her har alle mulighed for, at opleve den imponerende natur uden at skulle føle sig begrænset af løst og ujævnt sand.

Hele fiskerihavnen i Hvide Sande er frit tilgængelig. Hele vejen rundt langs vandkanten er der en høj betonkant, som fungerer som stopklods for alt og alle. Denne kant forhindrer et ufrivilligt bad i havnen.

Fjordhavnene i Hvide Sande, Ringkøbing, Stauning, Skaven og Bork er ligeledes anlagt med jævn belægning og kanter, der forhindrer skridtet i det uvisse. De øvrige små hyggelige fjordhavne er etableret uden at have forandret den naturlige overflade.

Handicaptoilet

Offentlige Toiletter

Offentlige toiletter omkring Ringkøbing Fjord er også udstyret med et handicapvenligt toilet, som er større og uden uventede trin.

Feriedestinationen Ringkøbing Fjord bestræber, at bygge på følgende princip: ”fra alle og til alle og enhver”. Alle feriegæster er velkomne til, at indbringe deres respons og forslag – på denne måde bidrager alle løbende i optimeringsprocessen.

Del denne side