Vedersø Klit | Skønne feriehuse og varieret natur ved Vesterhavet

Vedersø Klit

Holder du af at bo tæt på Vesterhavets brænding i et virkelig skønt feriehus, er Vedersø Klit måske lige stedet. Her er mange aktivitetsmuligheder og en meget varieret natur, der kalder på lange traveture året rundt.

Vedersø Klit bliver ofte beskrevet som et af de smukkeste ferieområder langs den jyske vestkyst. Det skyldes nogle gamle byggeregler, som siger, at grundene skal have en vis størrelse, og at husene skal være murede og med stråtag. Reglerne sikrer harmoni og en vis ensartethed i området, som også er kendt for at være hjemstavn for en af Danmarks mest berømte digtere og frihedskæmpere, nemlig Kaj Munk.

Vedersø Klit

Vedersø Klit

Cykelstier ved Vestkysten

Badestranden ved Vedersø Klit er bred og skærmet af høje klitter. Den er ideel til afslapning, gåture og badning i Vesterhavet. I den nordlige ende findes klitplantager med både løv- og nåletræer og mange gode stier for vandrere og cyklister.

Ridning ved Vesterhavet

Vedersø Ridecenter giver desuden mulighed for ridning langs stranden på islandske heste. Her er også tennis- og minigolfbane, udendørs badeland, badestrand med blåt flag, gårdbutikker og gallerier med masser af interessant kunst og kunsthåndværk.

Vedersø ridecenter

Vedersø ridecenter

Vedersø ridecenter

Strandliv

Træk i badetøjet og snup en frisk dukkert i de brusende bølger. Find surfbrættet frem og giv den gas hen over skumtoppene.

Vedersø Klit Badehotel

Vedersø Klit Badehotel

Vores badehotel ligger placeret midt i naturflotte omgivelser, lige ud til klitterne ved Vesterhavet, med en gåafstand på 200m til vandet. 

 Den gavmilde digterpræst Kaj munk

Den gavmilde digterpræst Kaj Munk

Læs om den kendte danske forfatter og præst, der levede det meste af sit liv i Vedersø.

Kaj Munks Præstegård

Kaj Munks Præstegård

Besøg den danske digter, præst og frihedskæmpers præstegård

Redningstjenesten i Vedersø

Redningstjenesten i Vedersø

At være redningsmand på vestkysten var et slidsomt, men ærefuldt erhverv.

Hotel Vedersø Klit

Historien om Hotel Vedersø

Det gamle badehotel i Vedersø har i mange år været omdrejningspunktet for glade sommergæster ved Vesterhavet.

Sømærke Vedersø Klit

Sømærkerne langs Vestkysten

Gæster i Vedersø-området kan næsten ikke undgå at støde på det lokale sømærke. En særpræget geometrisk figur, der har reddet hundredevis af menneskeliv siden dets rejsning i 1884.

Vedersø Klit

Vedersø Klit Deklarationen

Oplev et sommerhusområde i harmoni med sig selv og sin fortid.