Tarm i Vestjylland | Natur og handel

Tarm – skole og stationsby

Tarm har en lang tradition for handel efter handelsfolk, studedrivere og rejsende i århundreder fulgte et netværk af drivveje langs den jyske vestkyst. Handelstraditionen i Tarm bliver videreført i nutidens kræmmermarked, og det er bestemt et besøg værd. Markedsdagene er et stort tilløbsstykke, der hver onsdag sommeren igennem tiltrækker kræmmere og gæster fra både nær og fjern.

De store, smukke naturoplevelserne ligger lige uden for byen, og du kan med fordel snøre travestøvlerne og gå på opdagelse i det store hedeområde Borris Sønderland eller den fredede Lønborg Hede, hvor den sjældne hedeklokke-lyng vokser. Eller hvad med en tur rundt i Skjern Å-området, der med sine trækfærger, stisystemer og fugletårne byder på enestående naturoplevelser året rundt.

Tarm

Geografisk betyder ordet tarm, "langt, smalt landareal”. Byen ligger ved den vestjyske banestrækning, som forbinder vores landsdel med resten af Danmark. Banen havde sin storhedstid sidst i 1800-tallet og gjorde det muligt at komme både til og fra Vestjylland. Tarm stammer tilbage fra 1300-tallet, men den by, der ses i dag, blev grundlagt omkring 1850 og voksede mærkbart omkring jernbanen, der kom til byen i 1875, og det dannede grobund for en voldsom udvikling. I dag har byen stadig togforbindelse og et gymnasium, som i mange år var gymnasium for et stort vestjysk opland.

Her er masser af smuk natur og historie, ligesom du også finder forskellige butikker med alle former for varer.

Aktiviteter i Skjern og Tarm

Aktiviteter i Skjern og Tarm

Skjern og Tarm byder på mange dejlige oplevelser for hele familien. Nogle af kommunens bedste museer og naturområder ligger her.

Feriehuse ved Skjern og Tarm

Feriehuse ved Skjern og Tarm

Book et lækkert feriehus ved Tarm eller Skjern

Skjern Å

Skjern Å er en gave til Skjern og Tarm

Den skønne natur omkring Skjern Å

Stork i fængsel i Zoo

En stork fra Tarm blev sat i ”fængsel” - i 1959!

Seværdigheder i Skjern og Tarm

Seværdigheder i Skjern og Tarm

Historiske seværdigheder ved Skjern og Tarm

Hattemagerhuset

Tarms ældst bevarede hus er Hattemagerhuset fra omk. År 1800.