SUP i Hvide Sande | Surfing i Vesterhavet og Ringkøbing Fjord
SUP ved Hvide Sande

SUP - Stand Up Paddle

Stand Up Paddle er en af de nyere sportgrene indenfor vandsport. Alle kan dyrke det, og det er både rigtig sjovt og effektiv fysisk træning.

SUP er en ny og meget populær vandsport. Man får hurtigt en succes-oplevelse, der er gode udviklingsmuligheder, hele kroppen bliver motioneret – og samtidig får man skønne naturoplevelser. I praksis fungerer SUP ved, at man står oprejst på et bræt, som umiddelbart kan ligne et surf-bræt, og så padler man sig ellers frem i vandet med en padle.  

Populær sport på verdensplan

Stand Up Paddle er en af de nyere og hurtigst voksende sportsgrene i verden, som foregår på et surf-board. Man står på boardet og bruger en padle til at komme frem med. Det giver kontrol og muskel-styrke, og balancen bliver bedre. Og går man så til yderligheder og laver SUP-fitness, er man virkelig på vej til at blive top-trænet. SUP er desuden god core-træning, fordi man bruger mange af sine coremuskler til at bevare balancen på brættet. 

SUP dyrkes på forskellige måder:

SUP RACE: En konkurrenceform, hvor man skal nå en vis distance på tid. 

SUP SURFING: Surfing på bølgerne. Padlen bruges til at padle ind på bølgen, dreje og lave tricks. 

SUP CRUISE: Ture ud i naturen, hvor man kombinerer naturoplevelser med motion. Stående oprejst har man et meget fint udsyn.

SUP FITNESS: Styrketræningsøvelser udføres på brættet på stille vand. En krævende sport, fordi vandets bevægelser giver ekstra udfordringer.

SUP STRETCH: Udstrækningsøvelser udføres på brættet. En god måde at vedligeholde kroppens smidighed på og samtidig en fin afslutning på de øvrige SUP-aktiviteter. 

Del denne side

Kontakt:
West Wind Nord
Gytjevej 15
6960  Hvide Sande
Tlf. + 45 9731 2599

West Wind Syd
Sønder Klitvej 1
6960  Hvide Sande
Tlf. + 45 9731 2899 

West Wind Bork Havn
Bryggen 10
6893  Hemmet
Tlf. +45 7528 0180

www.westwind.dk