Stranden ved Hvide Sande | Vesterhavet er den bedste legeplads
Sjov på stranden ved Vesterhavet

Stranden i Hvide Sande

Det allerskønneste ved Hvide Sande er de brede, hvide sandstrande. De er de bedste legepladser for børn og voksne hele året rundt.

Stranden er et fantastisk sted. Om sommeren trækker vi i badetøjet og bruger måske en hel dag på at solbade, grave floder og havne ud med de bare hænder. Vi bygger sandslotte med sten og strandskaller, som vi har fyldt sommerhatten med.

Vesterhavet og klitterne

Måske leger vi gemmeleg i klitterne, går på ravjagt i opskyllet efter en storm, sopper i vandkanten i bare tæer, smutter med sten i bølgerne og leger tag-fat med drager og engle i luftrummet over Hvide Sande. Og selvfølgelig tager vi en dukkert i det brusende Vesterhav. Efter en tur i bølgerne blå er det fristende med en is, en kop kaffe eller måske en øl på en af byens cafeer og restauranter.

Drager i skyerne

Om vinteren trækker vi i den vindtætte frakke, vandrestøvlerne og den lune hue, der går godt ned om ørerne. Så går vi derudad mod evigheden og bliver ét med vejret, kigger lidt efter rav og smutter med nogle smukke, runde sten. Vi sender måske dragen fra i sommer op mellem skyer og engle igen. Eller vi laver sommerhuset om til et lille værksted og bygger vores egen simple, men farvefulde drage ud af bambusgrene og avispapir. 

Del denne side

Livreddere

I Hvide Sande og Søndervig er der livreddere på strandene fra 21. juni til 17. august. 
 

I Hvide Sande holder livredderne til på Sydstranden og i Søndervig på stranden nedenfor Badevej.

Ridning ved vesterhavet

Ridning ved hav og fjord

Ridning i naturen omkring Ringkøbing Fjord er en oplevelse i særklasse.