Slå lejr på Momhøje Naturcenter | Hvidesande
Shelters ved Momhøje Naturcenter

Slå lejr på Momhøje Naturcenter

Hvis du er til udfordringer og skønne oplevelser i naturen, er Momhøje Naturcenter en oplagt mulighed. Faciliteterne tæller blandt andet naturlegeplads, shelters og gode vandrestier.

På Momhøje Naturcenter kan du nyde roen, den meget plads og de friske aktiviteter i både skov, hede og mose. Nogle steder er terrænet udfordrende og velegnet for mountainbikerytttere, andre steder mere jævnt med fine stier for kørestolsbrugere og barnevogne. Her er mulighed for at grille medbragt mad, og måske kan familien lokkes til at sove i en af de mange shelters i området.

120 fodboldbaner

Faciliteterne omfatter bållade, hvor man kan grille under tag. Derudover er der grillpladser, shelters, teltpladser, naturudstilling, madpakkerum, naturlegeplads, faste orienteringsposter, stier, der også er velegnede for kørestole og barnevogne, stier for ryttere og mountainbikere og toiletter - også for handikappede, udstilling, mødelokale og sovesal. Hele det store udendørs areal er på 80 hektar, hvilket svarer til hele 120 foldboldbaner.

Højeste punkt i området

Centeret ligger midt i et storslået og frodigt naturområde med skov og kuperet terræn, hvor dybe slugter og små bjerge vidner om, at der engang lå et brunkulsleje her. Momhøje er med sine 95 meter over havet Ringkøbing-Skjern Kommunes højeste punkt.

Del denne side