Skjern er en ung købstad nær fjorden | Læs om byens seværdigheder

Skjern – Danmarks yngste købstad

Skjern er med dens knap 8000 indbyggere den næststørste by i Ringkøbing-Skjern Kommune. Byen er placeret syv km øst for Ringkøbing Fjord og er opkaldt efter Skjern Å. Skjern er Danmarks yngste købstad, og de handlende udgør stadig en vigtig del af byens puls.

Skjern gemmer på et imponerende udvalg af kunstværker. Opfinderen Piet Hein boede her i en periode, og hans fire meter høje skulptur ”Ægget” er et af byens trækplastre. En anden attraktion er Skjern Vindmølle – en gammel hollandsk mølle, som i dag benyttes til kunstudstillinger. Skjerns succesrige håndboldhold har bidraget til at sætte den vestjyske købstad på europakortet, og Skjern Håndbold har naturligvis en stor plads i indbyggernes hjerter.  

Wow Park

Wow Park

En anderledes legepark oppe i træerne.

Holger Danske kommer på plads på Mølletorvet i Skjern

Holger Danske på plads i Skjern

Statuen af Holger Danske blev i foråret 2013 købt af driftige forretningsmænd og initiativrige folk i Skjern, hvor han vil våge over Skjern by og dens beboere!

Seværdigheder i Skjern og Tarm

Seværdigheder i Skjern og Tarm

Historiske seværdigheder ved Skjern og Tarm

Høstmanden skulptur i Skjern

Kunstrute i Skjern

Er du kunstinteresseret kan en inspirerende gåtur i Skjern varmt anbefales, hvor du kan se på de fascinerende og forskellige kunstværker.

Spisesteder i Skjern

Spisesteder i Skjern

Gode spisesteder i Skjern og Tarm

Feriehuse ved Skjern og Tarm

Feriehuse ved Skjern og Tarm

Book et lækkert feriehus ved Tarm eller Skjern

Andre seværdigheder i Skjern:

Det gamle rebslageri står som dengang, der blev lavet reb på gammeldags facon. Rebslageriet er åbent i forbindelse med forskellige events og ellers efter aftale. 

Skjern Å og den berømte Skjern Å laks – en hel speciel lakse-stamme – er kendt mange steder, og lystfiskerne strømmer til åen for at fange en af de enorme laks. Desværre udløber kvoterne hurtigt for, hvor mange man må fange.

Lige uden for byen ligger Kong Hans Bro, som ifølge historien var det vadested over Skjern Å, hvor Kong Hans’ hest styrtede, og kongen faldt i vandet. Det siges, at han kort efter døde af lungebetændelse, som han havde pådraget sig ved turen i netop Skjern Å’s kolde vand. Alt dette er dog mange år siden; Kong Hans levede i 1455 – 1513. Også i dag finder man masser af historie og natur i Skjern - tag et kig rundt på siden her og find præcis det, der passer til dig. 

Aktiviteter i Skjern og Tarm

Aktiviteter i Skjern og Tarm

Skjern og Tarm byder på mange dejlige oplevelser for hele familien. Nogle af kommunens bedste museer og naturområder ligger her.

Piet Hein Ægget i Skjern

Piet Hein i Skjern

Oplev et par af Danmarks største designklassikere i Skjern.