Fiskeri efter Skjern Å laksen | Bestil en guidet tur

Skjern Å-laksen

Pak fiskegrejet sammen og tag til Skjern Å, hvor den eftertragtede Skjern Å-laks kan fanges.

Enhver lystfiskers drøm er Skjern Å-laksen, som skiller sig ud ved at kunne veje over 20 kilo. Skjern Å-laksen er den eneste oprindelige stamme af vildtlevende laks i Danmark og store dele af Europa. Den har været i Skjern Å siden den seneste istid for 10.000 år siden, og da Skjern Å-laksen opfører sig, som laks almindeligvis gør, vender den altid tilbage til den å, hvor den først blev klækket.

Skjern Å-laksen rejser længst

Ved hjælp af elektronisk satellitmærkning har forskere for første gang registreret Skjern Å-laksens færden, når den ikke er hjemme i Skjern Å for at gyde. Det viser sig, at den tager på en tusind kilometer lang rejse op til Spitsbergen ved Svalbard. Dermed er Skjern Å-laksen den nordligst registrerede laks i verden. Og samtidig den laks, der rejser længst.

Guidede ture til Skjern Å

Fisknu.dk tilbyder guidede ture til Skjern Å med op til tre personer. Indholdet af turen kan sammensættes i samråd med guiden efter jeres behov. Besøg for eksempel de bedste fiskesteder, få undervisning i fisketeknik, bliv klogere på lakse og Skjern Å-området eller få tips til det rigtige fiskeudstyr.

Book en guide

Guiden kan bookes til fluefiskeri eller spinnefiskeri. Prisen er 1500 kroner for fire timer med maksimum tre personer. Deltagerne skal selv betale for fiskekort til Skjern Å, der kan købes i butikken i Storegade i Tarm. Hvis I vil på en guidet tur, så kontakt os på info@fisknu.dk.

Hos Skjern Å Sammenslutning finder I information om fiskesæsonen, fiskeregler, rapporter og anbefalinger.

 

Del denne side

Fiskeregler

Al fangst af laks og havørreder skal registreres pr. registreringskonvolut eller online på www.skjernaasam.dk senest fire dage efter fangst.
Registreringen skal være på nettet senest én uge efter fangst. Fiskeregler Skjern Å.

Køb og betal dit fiskekort her

Køb fiskekort hos følgende forhandlere:

Kott Fritid
Nørregade 2
6960  Hvide Sande
Tlf: 9731 2341
www.kottfritid.dk

FISKNU
Storegade 12
6880  Tarm
Tlf: 9681 2030
www.fisknu.dk

Lystfiskeren
Nordhavnskaj 31
6960  Hvide Sande
Tlf: 9731 2710
www.lystfiskeren.dk

Korsholm
Jægervej 5
6900  Skjern
Tlf: 9680 2020
www.korsholm.dk 

Laksens Hus

I lystfiskerinformation og videnscenteret Laksens Hus begynder fisketuren ved Skjern Å.