Hvide Sande Sildefestival | Fisk og fest for gæster og lokale
Fiskere ved slusen i Hvide Sande

Sildefestival i Hvide Sande

Der er mange arrangementer i Hvide Sande og omegn i årets løb. Men når sildestimerne vælter ind i fjorden, så er der dømt folkefest! Sildefestivalen afholdes hvert forår og er den største af sin art i Danmark.

Hvert år i april arrangeres sildefestival i Hvide Sande. Når sildene kommer igennem fra havet og skal ind i fjorden for at gyde, kan der fanges rigtig mange sild, og der laves konkurrencer om, hvem der fanger flest sild på kortest tid. Her mødes lystfiskere fra nær og fjern for at konkurrere mod hinanden.

Konkurrencer og smagsprøver

Der laves også konkurrencer om sildeopskrifter, som bedømmes af et dommerpanel, og kokkene uddeler smagsprøver på sild og fiskefrikadeller, ligesom der skrives sange om sild. Og til sidst kåres Mr. Sild! Mr. Sild er ikke nødvendigvis ham, der har fanget flest sild, nej, der konkurreres også på dans, sang, fortælling, position og meget andet. Et årligt tilbagevendende show for både lokale og gæster.

Danmarks største af sin art

Sildefestivalen i Hvide Sande er Danmarks største af sin art og blev afholdt første gang i 1994. Den samlede rekordfangst under en sildefestival er fra 1999 og lyder på 1.467 kilo sild. En enkelt deltager fangede på en time i alt 313 sild og har dermed timerekorden. Sildefestivalen er en tilbagevendende begivenhed og løber altid af stablen den sidste weekend i april.

Del denne side

Fakta om sildefestivalen

Sildefestivalen i Hvide Sande afholdes hvert år i den sidste weekend i april. Den første sildefestival blev afholdt i 1994. Rekorden for den størst samlede fangst under festivalen blev sat i 1999 og lyder på godt 1500 kilo sild.  

Læs mere på:
Fisker ved Skjern Å

Skjern Å

Danmarks mest vandrige å og hjem for den berømte Skjern Å laks