Ringkøbing-Skjern Kommune indtager 1.plads for antal overnatninger i udlejede feriehuse | Hvidesande
rekord i overnatninger i feriehuse

Ringkøbing-Skjern Kommune indtager 1.plads for antal overnatninger i udlejede feriehuse

Hele 2.860.602 overnatninger i udlejede feriehuse blev det til i den vestjyske kommune sidste år. Og dermed en plads helt i front på landsplan.
Torsdag, april 7, 2016

- Det er utroligt tilfredsstillende at Ringkøbing-Skjern Kommune er den kommune i Danmark, der havde flest overnatninger i udlejede feriehuse sidste år, siger turistdirektør Sebastian Schaper. Det kan alle lokale turistaktører godt være stolte af. Det betyder utroligt meget, at der er så mange, der er med til at fortælle den gode historie om vores dejlige og attraktive område. Det styrker destinationen som turistmål.

Ringkøbing-Skjern Kommune indtager på landsplan en 1. plads på overnatninger i udlejede feriehuse med 2.860.602 overnatninger. Overnatningstallene for hele landet er steget med 7 % i forhold til året før, og slår dermed rekord.
- Det er positivt, at der fortsat er en stigning i feriehusudlejningerne i turismebranchen og for vores destination. Den næste udfordring er, at vi rammer et kapacitetsloft for de feriehuse, vi har til rådighed. Vi har behov for flere sommerhuse til udlejning. Jeg vil gerne opfordre alle feriehusejere på Vestkysten, der endnu ikke lejer deres hus ud, til at overveje at tjene en ekstra skilling på at leje deres sommerhus ud. Vi er mange professionelle bureauer, og både vi og gæsterne er gode til at passe huset, hvor det ellers ville stå ubenyttet, siger Anders Thygesen fra Esmarch Feriehusudlejning.

Tyskerne står for 88 procent af overnatningerne i feriehusene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sommerferiekalenderen syd for grænsen fordelte sig i 2015 favorabelt i forhold til den danske sommerferie og det kan være en af de eksterne faktorer for de gode overnatningstal.
-For Ringkøbing Fjord Turisme er målet at blive nordeuropæernes foretrukne kystferiedestination, fordi vi står sammen om at udvikle vores historie, natur og kultur. De gode resultater viser, at vi som turistindustri med alle aktørerne er godt på vej, slår Sebastian Schaper fast.
Bookingerne for feriehusene for 2016 ser lovende ud, med 14,8 % flere bookinger på landsplan nu end på samme tid sidste år.

Fakta om Ringkøbing Fjord Turisme

Ringkøbing Fjord Turisme er den officielle turistorganisation i Ringkøbing-Skjern kommune. Ringkøbing Fjord Turisme er en forening med 255 medlemmer, hvis opgave er at skabe udvikling og vækst for turismeerhvervene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kontaktinformationer Ringkøbing Fjord Turisme, Nørregade 2B, 6960 Hvide Sande, turistdirektør Sebastian Schaper, tlf. nr. 23263233, sebastian@h...
Pressemeddelelsen udsendes af den officielle turistorganisation Ringkøbing Fjord Turisme i RingkøbingSkjern Kommune.

Del denne side

Du kan printe pressemeddelelsen her