Ringkøbings historie | Gammel købstad ved Ringkøbing Fjord.

Ringkøbing - en gammel købstad

Ringkøbing, den ældste by i området, er som ”den hyggelige gamle dame”, der med glæde og i fred og ro byder sine gæster velkommen.

Ringkøbing er en af landets bedst bevarede købstæder. Engang kom handelsmænd og bønder langvejs fra for at handle med dyr på markedspladsen, men i dag kommer gæster og andre mere for at opleve den hyggelige gamle by med brolagte gader og smukke huse - og selvfølgelig for at handle i byens butikker.

Skibsværfter og vindmølleindustri

Ringkøbing er den ældste by i området og allerede i år 1443 blev den udnævnt til købstad, men først cirka hundrede år senere oplevede byen rigtig stor fremgang som følge af studehandel fra et stort opland og et voksende fiskeri. Ringkøbing Amt blev stiftet i 1794, og byen blev dermed Danmarks mindste amtmandsby. Senere kom så skibsværft, vindmølleindustri og vinduesfabrik til byen. I dag er en del af disse virksomheder lukkede, men der bliver arbejdet hårdt på at bevare nogle af dem og for at skabe nye virksomheder.

Uddannelsessteder i Ringkøbing

Der er flere gymnasiale uddannelsessteder i byen: Et almindeligt gymnasium, et kristent gymnasium og et handelsgymnasium. Et af gymnasierne er kostskole, og her kommer elever fra mange steder af landet.

Del denne side

Eva Bay-Jørgensen i Ringkøbing

Mød Eva og Flemming i Ringkøbing

Se filmen om kunstneren og arkitekten, der viser rundt i deres elskede købstad.