Hattemagerhuset

Foto: Destination Ringkøbing Fjord
Attraktioner
Museer
Adresse

Foersumvej 1

6880 Tarm

Kontakt

E-mail:info@levendehistorie.dk

Telefon:+45 9736 2343

Johanne Cathrine Jensdatter, som det lille hattemagerhus i Tarm er opkaldt efter, boede i huset fra ca. 1840 til 1870, inden hun døde på fattiggården i 1877. Gennem hele 1800-tallet var huset beboet af mennesker, der ernærede sig ved en kombination af daglejer- og håndværksarbejde.

Hattemagerhuset, Tarms ældste hus, er over 200 år gammelt, og er i dag tilbageført til sådan man formoder huset så ud i 1870. Når I besøger Hattemagerhuset, får I et indblik i hverdagslivet i gamle dage.

Gennem hele sommeren vil der være forskellige aktiviteter, hvor I kan se hvordan livet var for 150 år siden.

Julianes fødselsdag Hattemagerhuset har altid været hjem for nogle af egnens fattigste – det gjaldt også Juliane, der ligesom Johanne har boet i Hattemagerhuset.

Juliane arbejdede til hverdag for byens fruer og det bedre borgerskab, men stik mod datidens skikke, inviterede hun dem år efter år til sin fødselsdag – og ikke nok med det, fruerne havde selv brød med til kaffen, det havde Juliane nemlig ikke råd til!

Hvert år i starten af juli fejres Julianes fødselsdag i Hattemagerhuset – her behøver de besøgende ikke selv have kage med. Se datoen for fødselsdagen på museets hjemmeside www.levendehistorie.dk

Levende Historie

Hattemagerhuset er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Hattemagerhuset, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk eller følg os på https://www.facebook.com/hattemagerhuset

 

Adresse

Foersumvej 1

6880 Tarm

Priser

Voksne

30 DKK

Følg på:

Relaterede produkter

Opdateret af:
Destination Vesterhavet, Hvide Sande