Nyetableret surfrev i Hvide Sande tegner til succes | Hvidesande
Surfrev i Hvide Sande

Nyetableret surfrev i Hvide Sande tegner til succes

I sidste uge havde et helt nyt surfrev i Hvide Sande sin præmiere, da der for første gang siden etableringen var reelle bølger man kunne teste revet på.

Et forsøg med at etablere et surfrev på Sydstranden i Hvide Sande ser ud til at lykkes, da det i sidste uge skulle stå sin første spæde prøve. Projektleder for Ringkøbing Fjord Oplevelsesnet og lokal surfer Michael Lund udtaler om de første oplevelser med revet: ”Der har virkelig været gode tegn i sidste uge, og det endda til trods for at vindforholdene ikke var optimale. Så hvis sidste uge var en indikation på, hvad vi kan vente os af surfrevet i fremtiden, så ser det fantastisk ud”.

Under byggeriet af den nye Sydmole i Hvide Sande, fra 2010-2012, var bølgeforholdene i perioder rigtig gode mellem den nye og oprindelige Sydmole, da en sandbanke naturligt blev skabt for enden af molebyggeriet. Dog forsvandt de gode bølgeforhold igen, da byggeriet af molen blev afsluttet med en krumning, der satte en stopper for den nødvendige sandvandring.

Lokale surfere fik derfor i samarbejde med Hvide Sande Havn idéen til at forsøge at genetablere sandbanken med det sand, der alligevel pumpes op fra indsejlingen for at holde den optimale vanddybe i havnen. COWI blev hyret til at lave et skitseprojekt, der skulle analysere, om det var muligt at etablere revet uden at det betød dårligere besejlingsforhold for havnen. For Havnechef Steen Davidsen var dette et ufravigeligt krav for at surfrevet kunne blive en realitet: ”For os har trafikken i havnen naturligvis førsteprioritet, men hvis det sand vi alligevel pumper op kan give gode oplevelser for surfere, er et samarbejde helt naturligt for os”

Det viste sig, at man uden problemer for skibstrafikken kunne etablere revet, og i juni begyndte sandpumperen S/P Træl gennem en speciel konstruktion – et skråtstillet udpumpningsrør - at sprøjte sandet op og placere det præcis, hvor man forventer, det vil skabe de bedste bølger.

Det nye surfrev vil ikke på noget tidspunkt være endeligt færdigt, men vil løbende blive fyldt op med sand, for hele tiden at kunne skabe gode bølger. Og mon ikke der er en masse surfere, der ønsker sig gode vindforhold henover sensommeren og efteråret, hvor revet skal stå sin endelige prøve.

Fakta:

Surfrevet er blevet en realitet igennem projektet Ringkøbing Fjord Oplevelsesnet i tæt samarbejde med Hvide Sande Havn. Se mere om projektet her

https://www.hvidesande.dk/hvide-sande/ringkoebing-fjord-oplevelsesnet

Projektet er støttet af Region Midtjylland, Ringkøbing-Skjern Kommune og Ministeriet for by, bolig og landdistrikter gennem grøn vækst midler.

Billedetekst:

Et nyt surfrev tegner til at give rigtig gode bølgeforhold på Sydstranden i Hvide Sande.

Yderligere information kontakt:

Projektleder Michael Lund, mail michael.lund@hvidesande.dk eller pr. tlf. 2113 4846

Del denne side

Windsurfer på Ringkøbing Fjord

Surfing ved Vesterhavet

Giv den gas på surfbrættet - eller nyd en eftermiddag i det hvide sand med udsigt til de flotte, farverige surfere, som elsker kampen med vinden og bølgerne - og som nok ikke har noget imod tilskuere!

Vandsport for alle