Vores byer| Oplev hav, fjord og å

Naturkraft og bykultur

Folk elsker at komme ud, hvor vinden kan mærkes, hvor bølgernes kraft kan få enhver til stoppe op i benovelse, og hvor det forunderlige lys over hele området letter sindet og sender bekymringer på flugt. Men en gang imellem vil vi også gerne forkæle os selv på en god restaurant, gå på shopping og på kunstudstillinger og museer.

Ved Hvide Sande og Ringkøbing Fjord har vi en række større og mindre byer med hver sit særpræg og med kulturelle tilbud og masser af shopping-muligheder. Her kan man også følge lokalbefolkningens hverdag og høre deres historier om livet, som det leves på kanten af Danmark.

Hvide Sande er rå charme

Hvide Sande er en autentisk fiskerby, hvor fjorden møder havet, og hvor blåmalede fiskerbåde og store skibsværfter blander sig med små hyggelige butikker og den travle handelsby.   

Området har en rå charme, og der er en speciel stemning, som man kun kan opleve i Hvide Sande. 

Lige nord og syd for Hvide Sande er der de skønneste, brede, hvide sandstrande hvor man kan surfe og bade, og gemt i klitterne ligger en masse hyggelige små sommerhuse.

Skibe i Hvide Sande Havn

Hvide Sande

Hvide Sande er byen med stolte fiskere i arbejdstøj og lyseblå fiskekuttere

Havnens historier

Havnens historier

Hvide Sande er Danmarks 5.største fiskerihavn.

Sejlskibet Maja i Hvide Sande Havn

Maja – en bramsejlskonnert

En tremastet skonnert i havnen i Hvide Sande.

Søndervig er den livlige badeby

Søndervig er byen med den letteste adgang til Vesterhavet. Derfor er den også fra gammel tid en rigtig badeby, som gør meget for at gæster skal føle sig velkomne.

De forretningsdrivende i byen ved, hvad der skal til for at opfylde folks ønsker, uanset om man er inde i byen for at handle dagligvarer, spise rigtig godt eller få en kop cappucino på en fortovscafe - eller lade sig forkæle på anden vis - f.eks shoppe tøj, sko eller besøge frisøren.

I begyndelsen af juni åbner International Sandskulpturfestival. De fantastiske bygningsværker af sand, som hvert år har et nyt tema, kan ses helt frem til slutningen af oktober.  

Lige uden for byen findes en stor golfbane og masser af skønne og meget forskellige feriehuse, som kan lejes gennem udlejningsbureauer.

Søndervig

Badebyen Søndervig rummer både historie og charme

Badegæster i den gamle badeby Søndervig

Søndervig før og nu

Engang var her badehoteller for de mere velstillede i samfundet.

Stranden i Søndervig

Porten til Vesterhavet

Søndervigs historie som badeby rækker mere end 100 år tilbage

Ringkøbing er en smuk shoppingby

Ringkøbing er en storby i miniformat. Her findes masser af skønne butikker, smukke huse og spændende kunstværker rundt om i byen.

 

Tag ind på torvet og find et plads i solen. Kig dig omkring og se, hvordan livet leves en sommerdag i en af de smukkeste, danske købstæder i Danmark.

Eller tag ned på havnen og nyd stemningen blandt fiskerne og sejlerfolket. Her findes en særskilt havn forbeholdt en særlig smakkelignende jolletype, som er bygget efter gamle traditioner.

I udkanten af Ringkøbing findes varehuse med dagligvarer, møbler, biler, byggematerialer osv.

Sommer i Ringkøbing

Ringkøbing

Den smukke, gamle købstad ved Ringkøbing Fjord

handlende i Ringkøbing

Shopping i Ringkøbing

Tag på shoppingtur i den hyggelige købstad.

Plesner-byen

Plesner-byen

Byen med de røde tage.

Bork Havn er til familiehygge og vandsport

Mange familier vender år efter år tilbage til Bork for at holde ferie. Her er nemlig rigtigt fine forhold for både små og større børn, bl.a. en dejlig, lavvandet badestrand, gode legepladser, legeland og vikingeaktiviteter.

På selve havneområdet er der lavet en lille, hyggelig butiksgade, Bryggen, hvor der også er cafe og restaurant.

Herudover er der fantastisk gode surf-muligheder for såvel nybegyndere som øvede, og endelig ligger Bork jo meget tæt på nogle af Danmarks fineste naturområder, bl.a. Tipperne og Skjern Enge.

Her er også fine overnatningsmuligheder, bl.a. en række husbåde, som ligger i den ene ende af havnen, og et feriecenter med fri adgang til et lille badeland med spa og tyrkisk bad. 

 

Gæster på handelsgaden på Bork Havn

Bork Havn

I Bork Havn mødes gammelt og nyt. Om sommeren vrimler det med liv på havnen og på strandende nord og syd for den lille havneby.

Bork Vikingehavn

Vikingerne er tilbage i Bork Havn

Vikingerne levede i Danmark omkring år 1000.

Undervisning i windsurfing i Bork Havn

Børn og unge er vilde med Bork

De vigtigste i familien

Byer og fjordhavne øst for fjorden

På østsiden af Ringkøbing Fjord er der rigtig mange perler, som man ikke må snyde sig selv for at opleve. Fx de små fjordhavne, som emmer af hygge og aktivitet en sommerdag. Og byerne  Skjern og Tarm, som ligger ved hver sin bred af af den naturskønne Skjern Å.

 

Og længst mod øst ligger Videbæk, en aktiv handelsby med en af landets smukkeste kunstbygninger.  

Lystbådehavn i Ringkøbing Fjord

De små fjordhavne

Den specielle råhygge i en lille havn

Kunstpavilionen i Videbæk

Videbæk

Byen på heden.

Den dykkende dame i Tarm

Tarm

Geografisk betyder ordet tarm, "langt, smalt landareal". Byen ligger ved den vestjyske bane-strækning, som forbinder vores landsdel med resten af Danmark. 

Gammel mølle i Skjern

Skjern

Skjern er Danmarks yngste købstad og Ringkøbing-Skjern Kommunes næststørste by. 15 kilometer nordvest for Skjern ligger Stauning Lufthavn, som også huser Danmarks Flymusuem.