Skaven Strand | Børnevenlig strand ved Ringkøbing Fjord
Skaven strand

Skaven Strand

Skaven Strand er meget børnevenlig. Gennem flere år er stranden belønnet med Det Blå Flag, som er udtryk for god badevandskvalitet.

Fornyelse med respekt for det oprindelige
Skaven Strand er endnu en af de små hyggelige fjordhavne ved Ringkøbing Fjord. Gennem de seneste år er havnen blevet nænsomt forskønnet, så hele området nu fremtræder indbydende og attraktivt. Alle forbedringer er foretaget med respekt for det oprindelige fjordmiljø, der i sig selv er Skaven Strands største attraktion.
Lokale "Skavboere" sørger desuden hvert år for at holde stranden ren og indbydende.

Skaven Strand er ideel for børnefamilier
Driftige lokale folk har skabt nye ferieoplevelser i området, så her nu er fiskesø, minigolf, boldbaner, bålpladser og en større legeplads, hvor de yngste kan muntre sig. Børnefamilier kan derfor trygt vælge Skaven Strand som feriedestination, og sammen kan forældre og børn udforske naturen, udfordre hinanden på minigolfbanen, surfe eller smide snøren ud ved fiskesøen. Og mindre fiskebåde kommer jo stadig ind med friske fisk fra fjorden.

Fiskehytte med kunst
Et par af de gamle, seværdige redskabshuse og fiskehytter er bevaret. De er smykket med sjove og interessante vægmalerier af en lokal kunstner, Kaj Husum.

På to hjul
Området indbyder også til ferieoplevelser på to hjul med udflugter i de naturskønne omgivelser på cykelstier med flotte udsigter over fjordlandskabet. Tag bare cyklen til Skjern Å med mulighed for at benytte trækfærge over åen eller stierne rundt i området.
Cykler kan lejes.

Windsurfing og bådsejlads
Skaven Strand tiltrækker også mange windsurfere, som her finder friske vinde og tryghed på det rolige, lave vand i fjorden. Kajakroere kan begive sig ud på både Ringkøbing Fjord og Skjern Å.

God appetit!
Den friske fjordluft giver en sund appetit. Skaven har både restaurant og den mere uhøjtidelige Grillbar. Men man kan jo også selv fange sin aftensmad i fjorden, havnen eller den lokale fiskesø. Skulle heldet svigte, er det rart at vide, at der stadig landes friskfangede skrubber, helt og sild på havnen. Naturen byder desuden på masser af lyng, porse og blåbær, som er fine ingredienser i det vilde køkken.  

Del denne side