Oplev mødet mellem mesteren og det unge talent | Hvidesande
Oplev mødet mellem mesteren og det unge talent

Oplev mødet mellem mesteren og det unge talent

Henning Kousgaard Mikkelsen er trofast tilskuer, når professoren underviser de unge klavertalenter. Henning og hans kone bor i Hvide Sande under hele Masterclass-forløbet, så han kan overvære undervisningen i dagtimerne og parret kan følges ad til de færdige koncertstykker senere.

Det er en storslået oplevelse at overvære en klassisk koncert. At skelne de enkelte instrumenter, høre hvordan tonerne smyger sig om hinanden, opfange at melodistumperne udvikler sig – og iagttage hvordan dirigenten med sine bevægelser og ansigtsudtryk får det hele til at smelte sammen og blive til det kunstværk, komponisten skabte.

Rigtig mange mennesker rejser langt for at opleve Hvide Sande Masterclass i september måned, når 33 unge talenter fra 11 nationer giver koncerter. Men hele Masterclass-ideen beror på, at de unge først modtager undervisning fra nogle af verdens dygtige musikprofessorer. Og netop undervisningen vil Henning Kousgaard Mikkelsen fra Tarm ikke gå glip af. Han bruger hver eneste dag i masterclass-ugen fra klokken 9-16 – fraregnet en times middagspause – på at følge de unge pianisters uddannelse.

”Det er meget interessant at overvære professor José Riberas undervisning af de unge pianister. Han er en særdeles levende person. Somme tider danser han rundt for at vise de studerende, hvad han mener, og han er rigtig god til at forklare tingene i billeder”.

”Selvom jeg slet slet ikke befinder mig på et plan, hvor jeg er i stand til at vurdere tingene rigtigt, får jeg alligevel en masse ud af det. Jeg kan da ikke altid høre forskel, når han retter, men man kan tydeligt se på de unge pianister, at det gør de”.

Selvom Henning Kousgaard Mikkelsen og hans kone bor i kommunen, lejer de et feriehus i Hvide Sande, så han ikke behøver at køre frem og tilbage hver eftermiddag. Det giver ro på – og også mulighed for at invitere venner i løbet af ugen.

Henning Kousgaard Mikkelsen koncentrerer sig om pianisterne, men der er også undervisning i andre instrumenter. Overværelse af undervisningen kræver ikke billet og koster ikke noget. Se mere på hvidesande-masterclass.dk.

 

Henning Kousgaard Mikkelsen forklarer, at der i løbet af en dag er seks unge mennesker fra forskellige dele af verden, der får undervisning af Ribera. En time hver. 

Enkelte nyder dog  måske endnu mere undervisningen af de unge talenter.

 

Når alle  orkestrets musikere har indtaget deres pladser og deres instrumenter og dirigenten løfter sin stok, så er det, man som publikum opleve, at alting går op i en højere enhed

Når dirigenten løfter sin dirigentstok og musikerne istemmer deres instrumenter og i fæ, sidder vi

Når musikerne er på plads rundt om dirigenten og publikum sidder  med øjne og ører rettet mod scenen, så kan  Det kan være mere spændende at gå bag scenen og opleve på nærmeste hold, hvordan mesterværkerne bliver til. Det synes i hvert fald Henning Kousgaard Mikkelsen, som er trofast publikum, når professor  underviser de unge pianister

Del denne side