Hvide Sande Masterclass – en symbiose af musik, mennesker og natur | Hvidesande
Hvide Sande Masterclass  – en symbiose af musik, mennesker og natur

Hvide Sande Masterclass – en symbiose af musik, mennesker og natur

Intensiv læring ved dygtige professorer, inspirerende samvær med musikstuderende fra hele verden og 17 nye koncertoplevelser midt i Hvide Sandes skønne og barske natur. Det er en cocktail, Sigrid Kongshøj-Munch gerne vender tilbage til år efter år.

Sigrid Kongshøj-Munch på 23 år har været med til Hvide Sande Masterclass siden starten i 2006. Hun fortæller:

”Man er bare på en helt anden planet, som kaldes Hvide Sande Masterclass. Der bliver sørget for mad, sengetøj, håndklæder – og der bliver endda gjort rent på værelset. Så det eneste, du skal, er at øve dig på dit instrument, modtage undervisning og spille koncerter. Det er fantastisk! Nærmest en tidslomme, du kan hoppe ind i – og være i 100 procent.
Og så er Hvide Sande jo et fantastisk smukt sted. Vi oplever en symbiose af musik, mennesker og natur. Fx når vi spiller i Lyngvig Fyr. Det er utroligt dejligt!”.

Nye venskaber
Sigrid spiller bratsch og er ved at tage sin kandidatuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Mange af de unge, hun møder i Hvide Sande, kommer fra konservatorier i andre lande, og der bliver knyttet mange venskaber, som kan føre til nye, spændende oplevelser. Fx som da hun boede i Israel i tre måneder – og der kontaktede en, hun havde spillet sammen med i Hvide Sande.

”Vi mødtes og øvede os sammen, og undervejs fandt vi ud af, at vi ville lave en koncert sammen. Det blev en kæmpesucces”, fortæller Sigrid Kongshøj-Munch.

I det hele taget nyder Sigrid de muligheder, Masterclass giver hende: ”Booker du dig fx ind på undervisning i kammermusik, opstår der også nye fællesskaber på tværs af nationer på den måde, fortæller Sigrid Kongshøj-Munch.

Kamptrøjen på
”Jeg får stor læring af, hvad de andre kan – og hvad de har af problemer. Samtidig er det også en fordel, at andre lytter til dig. Du skal præstere. Du får ligesom kamptrøjen på, både i forhold til Masterclass og når man skal videre med sit instrument bagefter”.

Del denne side