Naturvejlederen viser dig rundt i Skjern Enge | Se filmen her
naturvejleder Sabine Jensen i Skjern Enge

Mød naturelskeren Sabine i Skjern Enge

Se filmen med Sabine, der elsker naturen og roen ved Skjern Enge. Få også Sabines insidertips til de bedste aktiviteter i området.

Se flere Meet Us-film her.  

 1. At sejle op ad åen

Skjern Å kan jo ses fra mange sider, men min favorit er fra vandsiden. I mit arbejde afholder jeg kajakture fra Pumpestation Nord, hvorfra vi sejler ud til Deltaet og tilbage igen. På disse ture er der gode oplevelser at hente - springende fisk, overflyvende skestorke og gåseflokke, vandplanternes smukke blomster og åens søde vuggen.

2. Trækfærger - som i de gode gamle dage 

Gør som de gamle bønder, og kryds Skjern Å ved hjælp af de håndkraftdrevne trækfærger. Engang blev trækfærger brugt til at fragte varer og kvæg over åen, men i dag er de primært en sjov aktivitet for familier på besøg i det mangfoldige naturområde.

3. Romantik ved Danmarks eneste delta 

Pak en picnickurv, og tag ud til deltaet ved Skjern Å, og se solen gå ned over Ringkøbing Fjord. For mig er det simpelthen en af de smukkeste måder at afslutte en flot solskinsdag på! Deltaet, der ligger ved Skjern Å’s udmunding i Ringkøbing Fjord, er det eneste i Danmark.

4. Naturcentre - viden om fugl og fisk

Ens naturoplevelse i Skjern Enge bliver kun endnu større, hvis man har lidt kendskab til de dyr, der færdes i området. Det får man ved de to naturcentre. Naturcenter Skjern Å har en udstilling om den, for lystfiskere, ombejlede Skjern Å-laks. Og i Naturcenter Skjern Enge er der en udstilling om de fugle, der færdes her. Den er især et hit hos børnene.

Del denne side

Lær Sabine bedre at kende

Sabine er født og opvokset i Nordsjælland. Hun har prøvet en del i livet. Blandt andet arbejdet som engelsklærer i Thailand, gjort tjeneste som soldat ved Jyske Dragonregiment, kørt lastbil – ja, endda dykket med hajer i troperne. Hun er uddannet folkeskolelærer ved Frederiksberg Seminarium.

I dag er Sabine Jensen ansat som naturvejleder ved Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hun arbejder med udvikling og formidling af naturens rigdom og mangfoldigheder i Danmarks geografiske største kommune.