Video med vikingen Mikkel fra Bork Vikingehavn | Se den her

Mød Mikkel i Bork Vikingehavn

Se filmen med Mikkel, der hver dag tager sit vikingetøj på og tager på arbejde på Bork Vikingehavn.

Se flere Meet Us-film her. 

18 år som viking i Bork Vikingehavn har gjort Mikkel til en ekspert i, hvordan de danske vikinger levede. Bliv guidet til de bedste oplevelser i vikingehavnen af en ægte vikingentusiast.   

1. Levendegørelse om sommeren

Når du træder ind ad porten til vikingehavnen i juli og august, er du ikke længere i det 21. århundrede, men i vikingetiden. Vikinger i alle aldre går rundt og udfører deres gøremål. Smeden smeder sværd ved sin esse, og husfruen bager fladbrød. For børn er det særligt fedt at komme herud på grund af de mange børnevenlige aktiviteter. Og så er det jo en bonus, at de bliver klogere historien. 

2. Vikingemarked  

Det årlige vikingemarked i august er spækket med kræmmeri og autentiske vikingeaktiviteter. Besøg kræmmerpladsen, hvor vikingerne handler med håndlavede varer, og vær tilskuer til vikingerytteriet med islænderheste. Det er et par intense dage i vikingetidens tegn, som alle vikingeentusiaster ser frem til resten af året.    

3. Kriger- og kampdage 

Her kan man være vidne til dramatiske vikingedysts med sværd, skjold og det hele. Vikingekrigergrupper fra både Danmark og udlandet kæmper mod hinanden, og de drømmer selvfølgelig alle om at vinde vikingehavnens ærefulde vandrespyd. Børnene får en stor oplevelse ved at troppe op i krigerskolen, hvor de trænes af en garvet kriger. Det plejer at være en sjov dag med masser af fart på!

Del denne side

Lær Mikkel bedre at kende

I 18 år har Mikkel taget cykelturen fra sit hjem i Bork til Vikingehavnen, hvor han trækker i én af sine mange vikingedragter.

Mikkel er oprindeligt fra Sjælland, men via sin uddannelse og erfaring med at sejle og bygge historiske skibe, gik turen til Vestkysten. I Bork har han blandt andet selv tegnet og bygget et vikinghus.

naturvejleder Sabine Jensen i Skjern Enge

Mød naturelskeren Sabine i Skjern Enge

Se filmen om naturelskeren Sabine, der viser rundt i den karakteristiske vestjyske natur ved Skjern Enge.