Kort film om fiskeren Arne fra Hvide Sande | Se filmen her
Fisker på kutter fra Hvide Sande

Mød fiskeren Arne på Vesterhavet

Se filmen med den ældre fisker Arne, der sejler ud på Vesterhavet hver nat.

Se flere Meet Us-film her. 

3 facts om Arne

- Kutteren Hanserak er opkaldt efter Arnes kone Hansinaraq og deres søn Hans Enoch. Det endte faktisk med, at Arne ikke længere blev kaldt Arne Jensen på havnen, i stedet gik han under navnet Arne Hanserak.

- Arne er grønlandsk gift og har boet i Grønland i næsten 20 år. Sammen med sin kone drev han en fiskebutik i Rødvig på Stevns i 34 år, inden de for syv år siden bosatte sig i Hvide Sande.

- Tidligere var Arne ofte på Nordsøen i flere måneder i træk, men nu er han oftest afsted en enkelt dag eller to. Om sommeren fisker han efter rødspætter ud for Hvide Sande, mens han i vintermånederne er i Østersøen og fisker torsk.

Fiskeri i Hvide Sande

Fiskeri har altid spillet en stor rolle i Hvide Sande. Her kan du læse om Hvide Sande Havn og fiskeriet i byen gennem årene.

Der er mange muligheder for at tage ud at fiske, når du er i Ringkøbing Fjord-området. Læs mere om havfiskeri, fiskeri i fjorden, put and take og fiskeri i Skjern Å her

Del denne side

Lær Arne bedre at kende

Arne har fisket, siden han var 13 år gammel, og selv om han for længst har nået pensionsalderen, kan han ikke undvære det. Han fisker fra sin fiskekutter ”Hanserak”, og det passer ham fint at arbejde alene. 

Udover at fiske i de danske farvande, har Arne også i flere år sejlet på Nordatlanten. For syv år siden kom den ældre fisker til Hvide Sande, og her føler han sig godt tilrette.