Hvide Sande har mange surfere | Attraktiv og alsidigt surf-område

Mød en lokal surfer

For tyve år siden flyttede Michael Lund til Hvide Sande. Han var blevet grebet af den tids hotteste trend, windsurfing, og ved Ringkøbing Fjord og Vesterhavet var der mulighed for at dyrke passionen non-stop. I dag hopper han stadig i våddragten, så snart han kan komme afsted med det.

Michael Lund glemmer aldrig de dage på vandet, hvor det hele er gået op i en højere enhed. Det er netop de oplevelser, han i 1992 flyttede til Hvide Sande for at blive rig på. Dengang var han den første tilflyttede surfer, og han oplevede, hvordan miljøet blomstrede i byen.

-Det var en fantastisk tid med rigtig mange windsurfere. Unge flyttede til byen for at surfe, og så småt kom de lokale også med på bølgen. Vi hang ud dagen lang ned på surf-centeret, West Wind Nord.

Surfere vs. fiskere 

De lokale fiskere rystede i starten noget på hovedet af surfernes besynderlige adfærd. Ubegribeligt, at de gad ligge ude i havets kolde bølger efter fyraften! Fiskerne var dog ikke uden beundring, for det store mod og den tekniske snilde surferne udviste ude på havet.

Et af verdens mest alsidige surf-områder

Ved Hvide Sande kan man både dyrke surfing, windsurfing, SUP, kite-surfing samt vandski og wakeboard på kabelbanen. Det er det, der gør området unikt, mener Michael.

-Det fede ved det her område er alsidigheden. Indenfor kort afstand kan man øve alle discipliner. Og så er der sikkerhedsaspektet - på fjorden kan man bunde en halv kilometer ud på nogenlunde ren sandbund. Det er super lækkert. Derudover har vi jo nærmest vindgaranti herude.

I et med naturen

Der går ikke en dag, hvor Michael ikke lige skal tjekke dagens vejrforhold på nettet. Om det så bliver SUP, windsurfing eller en tredje disciplin må forholdene på dagen afgøre. Men hvad er det, der gør, at han kan blive ved med at få et kick ud af windsurfing?

- Man har det som om, man kører 1000 kilometer på en motorcykel, men her er det en selv, der skaber kraften. Det fedeste er følelsen, når alt går op i en højere enhed. Når alle tanker glider ud af hovedet, og man bliver et med naturen.

Del denne side

Kitesurfer ved Hvide Sande

Kitesurfing

Kitesurfing er for dig, som virkelig gerne vil udfordre dig selv på vandet