Maja af Hvide Sande | stort træskib | Sejlture på Vesterhavet
Sejlskibet Maja i Hvide Sande Havn

Maja – en bramsejlskonnert

Skonnerten Maja har ikke sejlet på samtlige syv verdenshave. Men hun har oplevet en hel del i sin levetid, før hun i 2009 blev bragt til Hvide Sande for at sejle turister ud på havet.

Tag med bramsejlskonnerten Maja ud på havet, og se Hvide Sande fra havsiden. Fornem stilheden, lyt til bølgeskvulpene og mærk smældene, når vinden fylder sejlene.

Maja er en erfaren dame med en interessant historie, der begynder i 1919 på et værft ved Rhinen i Tyskland. Derefter gik rejsen ud på Vesterhavet, Østersøen og de indre danske farvande. Skonnerten, som er det fjerde største sejlskib i Danmark, har været brugt til fiskeri på Vesterhavet, som fragtbåd i Hamburg og til granitsejlads mellem Bornholm og København. Den sidste fragttur var i 1999 med netop en lastfuld granit.

I en periode hed skonnerten Top. Dette navn stammede fra de daværende ejere af øl-bryggerierne Ceres i Aarhus. I dag sejler hun dog igen under navnet Maja. Og selvom Maja har sejlet mange mil, og er en erfaren dame, er hun langtfra parat til at gå på pension. Skonnerten er blevet restaureret og rigget om, så der i dag er plads til 70 gæster.

 

Del denne side

Fakta om bramsejlskonnerten

Maja er en af Danmarks få bramsejlskonnerter. Hun er landets største charterskib og i besiddelse af landets højeste master. Desuden er skonnerten det fjerde største sejlskib i Danmark. 

Længde: 43 meter. Bredde: 6,6 meter. Dybgang: 2,4 meter. Mastens højde: 28 meter.

Skibet har stålskrog og 24 køjepladser.

Maja er privatejet.

Link til Bramsejlskonnerten af Hvide Sande.

Skibe i Hvide Sande Havn

Hvide Sande

Hvide Sande er byen med stolte fiskere i arbejdstøj og lyseblå fiskekuttere