Vestjyllands Kunstpavillon | Hvidesande
Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon

Udstillingen " Med leret som Gidsel " fokuserer på keramikere og formgivere, der viser nye veje og forholder sig eksperimenterende, frit og undersøgende til sit materiale - leret som skulpturel, konceptuel og arkitektuel og arkitektonisk formdanner. Fernisering den 13. juli kl. 14.00. Udstillingen kan ses i Vestjyllands Kunstpavillion fra den 13. juli - 18. august.

Leret er et fantastisk materiale. Du kan forme alt muligt og få det til at ligne hvad som helst. Eller slet ingen ting. Otte danske kunstnere har leget med leret og skab en række kunstværker, der i høj grad appellerer til fantasien. Fine små skulpturer bygget op at tynde, tynde ribber, organiske rør, som ligger noget, man kan finde inden i sig selv, og kæmpediamanter med et metalagtigt skær. Og så er der de skrøbelige, hvide bogstaver, som knap nok er trådt ud af leret, og som tilsammen danner ordet Colubine.

Værkerne er meget forskellige og vækker alle forundring, både over udtrykket og over det smukke håndværk.

Rammen om den fine udstilling, som har fået titlen " Med leret som gidsel " er Vestjyllands Kunstpavillion i Videbæk. En lille, smuk pavillon, som med sit arkitektur og beliggenhed viser kærlighed og respekt for både stedet og kunsten. Arkitekten er da også¨den verdenskendte Henning Larsen, som er født og opvosket lidt uden for Videbæk.

Del denne side

"Blå" i Vestjyllands Kunstpavillon

BLÅ er navnet på en åben udstilling af forskellige kunstværker i Vestjyllands kunstværker i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk hvor alle har chancen for at få netop deres kunstværk udstillet. Der er fernisering den 24. august. Billede: Steen Jørgen Bek.