Kunst og kultur i Ringkøbing | Læs om købstadens kunstværker

Kunst i Ringkøbing

Ringkøbing er rig på kunst og kultur. Her er kunstmalere, keramikere, smykkekunstnere og trædrejere. Mange åbner gerne dørene for interesserede, både for at vise deres arbejde frem og for at undervise i håndværket.

Kunst og kultur trives godt i Ringkøbing. Mange steder i det offentlige rum kan man se berømte kunstværker. På havnen ses for eksempel både Jens Galschiøtts ”Survival of the fattest”, Henrik Voldmesters ”Helten”, Leo Andersens ”Atlantis” og Niels Aage Schmidts ”Bølgen” – som for øvrigt har fået kælenavnet ”Borgmesterens taburet”, da den står udenfor borgmesterkontoret. I den østlige rundkørsel på Herningvej rejser Henrik Haves ”Kuben” sig, eller som kunstneren selv kaldte den: ”Hezekiels Skammel”.

Gallerier og koncerter

I udstillingslokaler og gallerier rundt i byen er der mange skiftende udstillinger af malerier og installationer. Også musikken har gode vilkår i byen. Der arrangeres musik på Torvets estrade og koncerter af forskellige slags i både Rådhushallen, kirken og hallerne samt i Generator, som er det nye spillested for unge. Men al slags musik er velkommen, både jazz, opera, klassisk og rock. Den årlige festival ”Rock i Ringkøbing” samler også masser af mennesker.

Del denne side