Kunst og kunsthåndværk | Kultur i Hvide Sande

Kulturoplevelser

Ordet KULTUR er latin og betyder " det dyrkede " i modsætning til ordet NATUR, som betyder " det fødte " eller mere grundlæggende er modstillingen af kultur og natur i forholdet mellem det oprindelige og det tillærte. Og vel er vi mest kendte for vores natur, men kulturen vokser også i vores område - den har det endda fint.

Hver by har sine egne udøvende kunstnere og kunsthåndværkere som fx malere, skulptører, keramikere, smykkekunstnere og trædrejere, og ofte også gallerier og butikker, hvor de udstiller deres ting. Store kunstværker og skulpturer af kendte og mindre kendte kunstnere ses i rundkørsler og på pladser, foran bygninger og på havnearealer. Hertil kommer ældre statuer af kendte borgere. Endelig har vi selvfølgelig kunstværker i sand, som bygges hvert år og kun holder en sæson. Til gengæld bliver de beundret og fotograferet af tusindvis af mennesker hver sommer.

Gå på opdagelse og lad dig inspirere

Kunstens historie

Kunstens historie

Stedet har altid tiltrukket kunstnere, men også fostret lokale kunstnere, som har følt sig inspireret til at udtrykke sig.

Tag på tur og besøg disse keramikere

Hver by har sine egne udøvende kunstnere og kunsthåndværkere som fx malere, skulptører og keramikere.

Unikt lys ved hav og fjord

Det særlige lys over Hvide Sande

Vand til begge sider, masser af hvidt sand og næsten ingen træer, det giver et helt fantastisk lys over hele Holmsland Klit og Hvide Sande.

Kunstnerbolig ART 56

Kunstnerbolig ART 56

Et smukt lille træhus på 50 m2, som er et levende og arbejdende værksted og der er ”åbent hus” for alle fra søndag til torsdag mellem kl. 12-16 fra juni måned til november.