De hjemløse i Ringkøbing | Hvidesande
De hjemløse i Ringkøbing

De hjemløse i Ringkøbing

Jens Galschiøt er kunstneren bag otte bronzefigurer af hjemløse, der pryder bymidten i Ringkøbing de næste par måneder. Skulpturerne, som har været det meste af Europa rundt, er en del af Galschiøts tankevækkende projekt, "Ending Homelessness".

Ligesom meget andet af Jens Galschiøts arbejde er figurerne af de otte hjemløse skabt til at vække opsigt og provokere. Kunstværket er dog blevet rigtig godt modtaget i Ringkøbing - enkelte generøse forbipasserende har endda lagt penge i hånden på en af de hjemløse.  

Jens Galschiøt er ikke blot et kendt kunsternavn herhjemme i Danmark. I 2009 blev han verdenskendt i forbindelse med klimatopmødet i København, hvor han opstillede figuren, ”Survival of the Fattest” ved siden af nationalklenodiet, "Den lille Havfrue". Formålet med den opsigtsvækkende happening var at gøre opmærksom på de uretfærdigheder, han mener, Vesten har begået imod ulandene. Der er altså tale om en spændende kunstner med en klar og tankevækkende mission.

Galschiøt er født i 1954 og uddannet plade- og konstruktionssmed fra Skibsværftet i Odense. Han er selvlært sølvsmed og skulptør og har eget bronzestøberi, udstillingshal, værksted og skulpturpark i sin fynske fødeby. Den smedeuddannede skulptør er meget kunstnerisk sammensat, og han bevæger sig imellem installationskunst og Street Art med et klart socialt tema. Verdens uretfærdigheder er et gennemgående tema, som han behandler i sine værker ved at opstille skulpturer i storbyer rundt om i verden – ofte for egne midler. Projektet "Ending Homelessness" har kørt siden 2010, og det er i alt blevet til 13 bronzefigurer i legemsstørelse. 

I forvejen står jens Galschiøts føromtalte figur, ”Survival of the fattest”, eller i daglig tale ”Den fede dame”, permanent på havnen i Ringkøbing. "De hjemløse" er derimod kun at finde i Ringkøbing i de næste tre måneder. 


Del denne side

Jens Galschiøt

Læs mere om Jens Galschiøt på wikipedia.

Kulturfestival Bølgen

BØLGEN

Kulturfestivalen Bølgen skydes i gang med et stort event; Shock Wave d. 18. august. Det bliver et brag af en fest – og det sker i Hvide Sande.