Hvide Sande området er ideelt til kitesurfing | Hav og fjord

Kitesurfing

Når de store, farverige kites fylder himmelrummet over Hvide Sande, ved vi, at det er blevet sommer. For solbaderne inde på stranden er det ren underholdning, for kitesurferne selv er det sport med indbygget lykkefølelse.

Kitesurfing er vandsport med fart, spænding og adrenalin i kroppen. Stående på et lille bræt med fodstropper bliver du trukket hen over bølgerne af en stor drage, som styres med liner, fastgjort til en kort bom. For eksperterne kan farten komme helt op på omkring 100 kilometer i timen, og det er muligt at hoppe 10 meter op i luften og svæve måske 2-300 meter hen over vandet, inden du igen lander blødt på vandet på dit bræt.

Kitesurfing i Vesterhavet og Ringkøbing Fjord

I Hvide Sande-området har kitesurfere både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord at boltre sig i. Kitepladserne ved Sønderby/Kloster, Bork Havn og Sydstranden i Hvide Sande er de mest populære steder at glide hen over vandet i høj fart. På samme måde som ved windsurfing og almindelig sejlads i sejlbåd er det muligt at krydse op mod vinden, og mulighederne for at lege og variere sporten er mange. Der findes fx wake style, wave riding, freestyle, jumping og cruising. Kitesurfing er let at lære og kan dyrkes af alle. 

Kitesurfing for begyndere

Har du lyst til at prøve kitesurfing, er det vigtigt, at du tager et kursus først. Både for din egen og for andres sikkerhed. Spørg i et af områdets surfcentre, der alle tilbyder kitesurfing-kurser.  

Del denne side

Windsurfing

Windsurfing

Et af Danmarks absolut bedste områder til Windsurfing