Oplev Vestkysten fra kano eller kajak | Smukke naturoplevelser

Kano og kajak

Der venter mange gode naturoplevelser på Ringkøbing Fjord og Skjern Å, når transportmidlet er en kano eller en kajak. Driv uforstyrret rundt og nyd stilheden midt i den betagende natur på Vestkysten.

Skjern Å er et rigtig godt sted at sætte kanoen i vandet. Ved vandet kan man i ro og mag nyde den spændende natur og det interessante dyreliv. Der er flere firmaer, der udlejer kanoer i området. På grund af vindforholdene er det ikke en god idé at sejle i kano på fjorden. Bølgerne kan meget hurtigt rejse sig og eventuelt vælte kanoen.

Vesterhavet er for de øvede

Kajaksejlere har optimale muligheder på Ringkøbing Fjord, og det kan virkelig anbefales. Om man har lyst til en kort eller lang tur, så er mulighederne gode. Der er desuden flere steder rundt om fjorden, hvor man kan overnatte i shelters. Rutinerede kajaksejlere kan tage deres kajak ud på Vesterhavet ved sydmolen og surfe i bølgerne syd for molen.

Sejl på Ringkøbing Fjord året rundt

Skjern Å er Danmarks vandrigeste å, og en almindelig tur på åen vil vare tre til fem timer. Man kan dog vælge imellem endagsture, flerdagsture og familieture. Bemærk, at man ikke kan sejle på Skjern Å på alle årstider. Derimod er det tilladt at tage kajakken ud på Ringkøbing Fjord hele året rundt.


Del denne side

Ridning ved vesterhavet

Ridning ved hav og fjord

Ridning i naturen omkring Ringkøbing Fjord er en oplevelse i særklasse.