Hvide Sande og Søndervig lancerer banebrydende digital turist service | Hvidesande

Hvide Sande og Søndervig lancerer banebrydende digital turist service

Et samarbejde mellem flere lokale aktører og foreninger har betydet, at der fra sommer kan tilbydes gratis internet til alle gæster, der besøger byerne Hvide Sande og Søndervig på den jyske Vestkyst.

Som de første feriesteder i Danmark kan man fra sommeren 2013 komme gratis på nettet i byrummene i Hvide Sande og Søndervig. Ordningen betyder rent praktisk, at man via en simpel login-funktion, som man kender fra hoteller og caféer, bliver sendt direkte ud på nettet, hvor man kan surfe, tjekke mail eller finde information om området og alle de interessantetilbud, når man har behov for det. Det gratis internet vil rent fysisk være til stede i centrum af de to byrum og der vil ligeledes være adgang fra stranden i Søndervig og fra Sydstranden i Hvide Sande.

 

Henning Davidsen, Holmsland Klit Turistforening fortæller: ”Vi ved at, tyskerne er meget tilbageholdende med at bruge deres mobile enheder til at gå på nettet, da de frygter høje priser på data. Gratis internet i byrummene er derfor en unik service, som betyder en klar konkurrencefordel i forhold til andre destinationer på Vestkysten”.

Etableringen bliver finansieret i et samarbejde mellem Holmsland Klit Turistforening, Hvide Sande Havn og derudover er der søgt og givet penge fra Fiskeri LAG’en i Vestjylland. Den efterfølgende drift bliver i fællesskab løftet af Søndervig Centerforening, Foreningen Havnen i Hvide Sande og Erhvervssamvirke Vest. Derudover har Ringkøbing Fjord Turisme, som en del af destinationens markedsføring købt sig adgang til at være landingpage – altså den side, man automatisk bliver ledt ind på efter login. Det vil være destinationens hjemmeside, hvor gæsten kan få relevant information om området. Projektet giver også handelsdrivende i byerne helt nye muligheder for at arbejde med for eksempel etablering af QR koder med link til webshops, specielle tilbud eller konkurrencer.

På sigt er det et ønske, at flere feriesteder på destinationen også kan tilbyde gratis internet. Bl.a. har byerne Ringkøbing og Bork også været involveret i projektet i opstartsfasen og her arbejdes der videre på, at man med tiden også kan tilbyde gratis internet i de centrale byrum.

Den tekniske løsning som gør ordningen mulig bliver leveret af et TDC datterselskab - Dansk Kabel TV. Koblingen mellem Dansk Kabel TV og de lokale aktører på destinationen blev etableret gennem det regionale konsortium iKRAFT. ”Den løsning, der her er lavet, er helt unik i Danmark. Det er et fantastisk udgangspunkt for at trække flere turister til regionen, at de nu tilbydes gratis wifi”, mener projektchef i iKRAFT Lars Mattson”. Samtidig peger Lars Mattson på, at det vestjyske WIFI-projekt markerer en vigtig milepæl for det femårige regionalt støttede projekt, der udløber ved udgangen af maj 2013.

 

Fakta:

Holmsland Klit Turistforening

Holmsland Klit Turistforening er en forening af 130 erhvervsvirksomheder på Holmsland Klit. Foreningen blev grundlagt i 1969 og har siden arbejdet for foreningens formål: Med selvfølgelig hensyntagen til miljø- og naturværdier, at fremme turistlivet i og at udvikle kendskabet til Holmsland Klit og dens naturlige turistmæssige opland, støtte forskønnelsesbestræbelser inden for samme område samt varetage dermed beslægtede opgaver.

Foreningen tjener sine midler ved sommerhusudlejning gennem Feriepartner Hvide Sande

iKRAFT

iKRAFT er et innovationsnetværk igangsat af Vækstforum, støttet af Region Midtjylland i samarbejde med kommuner i regionen og drevet af de tre it-organisationer Alexandra Instituttet, Innovation Lab og it-forum midtjylland. iKRAFT er et tilbud til alle virksomheder i Region Midtjylland, uanset branche. iKRAFT skaber yderligere vækst og udvikling i regionen ved at fremme den innovative anvendelse af it. Fokus er på udvikling af nye it-baserede forretningsmodeller, produkter og processer. Læs mere på www.ikraft.dk.

Destination Ringkøbing Fjord

Destination Ringkøbing Fjord har årligt omkring 5 millioner beregnede overnatninger inklusiv endagsturister, hvilket gør området til klar favorit for kystturisten i Danmark. 83 % af destinationens gæster er udenlandske, og særligt tyskere tiltrækkes af Vesterhavet og naturen omkring Ringkøbing Fjord. Sidst men ikke mindst er turismeforbruget på hele 2,1 mia. kr. en vigtig indtjeningskilde i Ringkøbing Skjern Kommune, hvilket også har stor betydning for beskæftigelsen i lokalområdet. 

For yderligere information kontakt:

Turistdirektør Lykke Høj, Destination Ringkøbing Fjord

Mail: ln@visitvest.dk

Direkte tlf.: 96 59 33 03

Mobil: 23 25 58 82

 

Del denne side