Hvide Sande får topkarakter som surf-destination | Hvidesande

Hvide Sande får topkarakter som surf-destination

Over 90 procent af surferne ved Vestkysten giver thumbs up til Hvide Sande som surf-destination. De er mere end tilfredse med deres surf-ferie og boardsport mulighederne omkring Ringkøbing Fjord. Størstedelen kommer 1-2 gange om året og tilbringer mellem to og tre uger i surf-paradiset. Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt surferne i Hvide Sande.

Vesterhavets vilde bølger på den ene side og Ringkøbing Fjords spejlblanke vand på den anden side. Sådan ligger vandet omkring Hvide Sande, og det placerer destinationen højt på hitlisten over surf-entusiasters foretrukne destinationer. Uanset om det er lykken at ride hen over bølgerne på et surfboard med 50 kilometer i timen eller “Stand up paddle” i roligt tempo gennem vandspejlet, er Hvide Sande nemlig et godt valg som feriested, hvis man er surf-interesseret.  Det mener cirka 500 surfere, som har medvirket i en undersøgelse om surf-ferie i Hvide Sande. Hele 91 procent er overvejende tilfredse med deres surf-ferie omkring Ringkøbing Fjord og ved Vesterhavet.

”Hvide Sande har potentiale til at opnå status som en af verdens bedste steder at dyrke boardsport. Forholdene er optimale, og det skal vi have fortalt ude i verden. Undersøgelsen giver os en masse bekræftet viden, som vi kan bruge i vores arbejde med at skabe et større kendskab til Hvide Sande som surf-destination”, siger Lykke Høj, som er turistdirektør i Destination Ringkøbing Fjord.

God vestenvind lokker

Intet andet sted i Europa er der så rigt et udvalg af boardsports discipliner for surf-turister i alle aldre. Ringkøbing Fjords lave vand langs bredden giver stor sikkerhed, mens det brusende Vesterhav lokker med udfordrende bølger og lange perioder med god vestenvind på over 7 m/s. Disse faktorer giver optimale forhold uanset ambitionsniveau inden for disciplinerne Windsurfing, Kitesurfing, Surfing, og den nyeste board-dille Stand up paddle surfing. Kabelparken for wakeboardere og vandskientusiaster er også et kæmpe aktiv.

Det er tilsyneladende noget, surf-turisterne gerne fortæller andre om. Undersøgelsen viser nemlig, at godt 50 procent af de adspurgte har valgt at holde surf-ferie i Hvide Sande netop på baggrund af rekommandation fra venner. 58 procent af de adspurgte svarer da også, at de helt sikkert selv vil anbefale surf-paradiset til venner og bekendte. Undersøgelsen viser dertil, at mange vælger at holde ferie i Hvide Sande og omegn igen og igen, idet langt over halvdelen af surferne er kommet i området igennem mere end fem år.

91 % procent af de adspurgte surfere er tyskere med en gennemsnitalder på godt 38 år, der dyrker windsurfing eller kitesurfing på elite eller øvet niveau. Over halvdelen kommer sammen med deres familie, og størstedelen bor i feriehus eller på camping i området. Det er typisk aktive mennesker, som også kaster sig over andre aktiviteter ved strand og i naturen som blandt andet cykling og mountainbike.

Billedtekst: Vesterhavets bølger og Ringkøbing Fjords rolige lave vand sikrer Hvide Sande topkarakter som surf-destination.

Foto: Destination Ringkøbing Fjord. Kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale.
For yderligere information kontakt venligst turistdirektør Lykke Høj, Destination Ringkøbing Fjord på mail lykke@hvidesande.dk eller telefon 96 59 33 03 / 23 25 58 82.

For pressebilleder og pressebesøg kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Hvide Sandes PR-bureau, EHRENBERG Kommunikation på mail tbj@ehrenberg-kommunikation.com eller telefon 41 28 10 01.

Om undersøgelsen

Som et led i satsningen på boardsports har Destination Ringkøbing Fjord og Ringkøbing-Skjern kommunes afdeling for ekstern udvikling og analyseafdeling samarbejdet om at gennemføre en undersøgelse af boardsport-turisternes adfærd, når de er i området, samt hvordan de oplever deres ferie. Undersøgelsen er første spadestik i forhold til at genere konkret viden om boardsport-turismen i området. Indtil nu har der ikke været nogen data på området i Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i juni, juli og august måned 2013. I denne periode blev der indhentet 493 besvarelser fra surf-turister på de forskellige surf-steder rundt om fjorden. Samtidig blev der gennemført interviews på stederne samt fokusgrupper.

Undersøgelsen kan læses her https://www.hvidesande.dk/hvide-sande/boardsports-i-rksk

Om Destination Ringkøbing Fjord

Destination Ringkøbing Fjord har årligt omkring 5 millioner beregnede overnatninger inklusiv endagsturister, hvilket gør området til klar favorit for kystturisten i Danmark. 83 procent af destinationens gæster er udenlandske, og særligt tyskere tiltrækkes af Vesterhavet og naturen omkring Ringkøbing Fjord. Turismeforbruget på destinationen er på hele 2,1 mia. kr. og er dermed en vigtig indtjeningskilde i Ringkøbing Skjern Kommune, hvilket også har stor betydning for beskæftigelsen i lokalområdet. 

Læs mere på www.hvidesande.dk

 

Del denne side

Windsurfer på Ringkøbing Fjord

Surfing ved Vesterhavet

Giv den gas på surfbrættet - eller nyd en eftermiddag i det hvide sand med udsigt til de flotte, farverige surfere, som elsker kampen med vinden og bølgerne - og som nok ikke har noget imod tilskuere!