Hvide Sande byder hunde velkommen | Tag hunden med i feriehuset
Hunde der bader i Vesterhavet ved Hvide Sande

Hvide Sande er hundevenligt område

Hvis I vil være sikre på en skøn ferie sammen med hunden, så lej et feriehus i Hvide Sande-området. Her kan hele familien slappe af og nyde samværet, og hunden vil også nyde den hjemlige atmosfære. Mange af feriehusene tager imod hunde, og området er i det hele taget meget hundevenligt.

Kan hunden komme med på ferie, eller skal den på hundepension i en uge eller to? Nej, ikke nødvendigvis. Et feriehus i Hvide Sande-området er en rigtig fin løsning for alle parter.

Hundevenlige feriehuse

Mulighederne for at leje et feriehus eller hotelværelse, hvor hunden er velkommen, er gode, så tag endelig hunden med. Tjek dog for en sikkerheds skyld, om den må være i det hus, I har kig på.  Derfra kan hunden flytte med ind, måske med sin egen kurv, og kan føle sig hjemme sammen med familien. Og ingen har grund til dårlig samvittighed. Hvide Sande byder nemlig på masser af muligheder for lange gåture og sjove oplevelser i det fri for både hund og ejer.

Slip hundene fri på stranden

De brede, hvide sandstrande er skønne tumlepladser i vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts. I det tidsrum behøver hunden nemlig ikke at være i snor på stranden, når blot du er sikker på, at du kan kalde den til dig. Der kan dog være visse strande, hvor hunde altid skal være i snor – og også enkelte områder, hvor der af hensyn til sårbar flora og fauna slet ikke må komme hunde. Læg derfor mærke til skiltning på stedet. 

Gode råd og regler for hundeejere

Nogle børn og voksne er bange for hunde, så selvom du ved, at din hund bare gerne vil hilse på og snuse lidt, skal du huske at være opmærksom på, om de andre feriegæster har lyst til at hilse på den. Vis hensyn, så alle kan færdes trygt overalt. En anden ting, du som hundeejer skal huske, er at samle hundens efterladenskaber op i en plasticpose og smide det i en skraldespand.

Hundeskove

Der findes fem hundeskove omkring Ringkøbing Fjord. Her kan du lade hunden løbe frit omkring, såfremt du kan kalde den til dig. Hundeskovene er meget forskellige, nogle er meget store og har borde og bænke, andre er ret små.  Nogle bliver også brugt af motionsløbere og mountainbikere.

App om hundeskove

Der findes en App om ”hundeskove” i Danmark. Find den i Apple App Store eller Android Marked

Del denne side

Hundeskove