Bork Vikingehavn | Ringkøbing Fjord | Danmark

Krigshyl og våbengny i Bork Vikingehavn

Vilde vikinger på græsarealerne ned mod den milde fjord er måske et mærkeligt syn. Men man skal forestille sig, at nutidens lukkede fjord engang var en åben vig ud til Vesterhavet med let adgang ud til den store verden.

I Vikingetiden lå Ringkøbing Fjord som en åben vig ud til havet. Derfor kunne vikinger, som lå med deres skibe i læ her bag en pynt ved Bork Havn, nemt sejle ud med deres flåde på de store verdenshave.

I dag, godt 1000 år senere, høres stadig krigshyl og våbengny ved oplevelsescentret Bork Vikingehavn. I Bork Havn kan man følge vikingernes daglige liv og studere deres flotte skibe, sådan som de så ud, da vikingerne sejlede ud på deres vilde togter og deres handelsture. Også Vikingernes første møde med den kristne kirke bliver skildret.

Ved det årlige Vikingemarked, slår 300 vikinger lejr for at handle og demonstrere deres krigskunst. Måske skal de i år møde den velbevæbnede handelsdelegation fra Normandiet.

Hver dag er der rundvisning kl. 11.30 på tysk og dansk samt hver onsdag kl 14.30 på engelsk. Man kan prøve at bage et fladbrød, støbe et tinsmykke, lave en læderpung, skyde med bue og pil eller gå ombord på handelsskibet. Der er også aftenrundvisning med spisning.

Se www.levendehistorie.dk for mere information.

Del denne side