Maries Madbutik | Hvidesande
Maries Madbutik

Maries Madbutik

Marie lægger vægt på at bruge gode råvarer, når hun arbejder i sit lille køkken bag butikken. ”Det betyder alt”, siger hun. ”Du kan ikke lave god mad af dårlige råvarer”. Men selvom råvarernes kvalitet er vigtige, så skal man ikke glemme madmors erfaring og håndelag – og hendes glæde ved arbejdet.

Maries Madbutik er en institution i Ringkøbing. Eller måske er det Marie, der er det. Maries mange smilerynker og filosofiske tilgang til tilværelsens uforudsigelighed og mangfoldighed fortæller om en madmor, som har prøvet lidt af hvert.

”Ingen af os ved, hvorfor ting sker. Men en ting ved jeg, og det er, at det er bedre, at der sker noget, end at der ingenting sker. Det betyder, at man ikke skal følge samme bane hele vejen igennem. Det skal man da ikke, skal man vel?”.

Marie, som hedder Wiisholm Henriksen til efternavn, slutter en del af sine sætninger af med et spørgsmål. Undtagen, når hun taler om mad. Her har hun nemlig selv svarene, og hun nyder at kunne tilbyde sine kunder forskellige delikatesser, fx hjemmelavet sennep. Den begyndte hun at fremstille i sit lille køkken bag butikken sidste år lige op til fødevaremessen, og i dag har hun en hel stribe små krukker med bl.a. Whiskeysennep, Kryddersennep og Julenissesennep med nydelige etiketter på.

Om hun finder på noget nyt til fødevaremessen Kulinarisk Vestjylland i år, ligger ikke helt fast. Måske bliver det nogle helt nye te-sorter, som hun er ved at bestille hjem, fortæller hun. Eller måske lækker chokolade og hjemmelavet marmelade.

”Eller måske laver jeg nogle lykkeposer med delikatesser i. Er det en skør idé?”, spørger hun, mens smilerynkerne breder sig.
”Men helt sikkert er det, at man kan smage vores gode specialøl. Det plejer vi at have med, og det skal vi også have i år”.

Maries Madbutik ligger i Algade nummer 7 i Ringkøbing. For 29 år siden var det en smørrebrødsforretning, i dag synes Marie, som jo er på den anden side af pensionsalderen, at det er langt lettere og sjovere at sælge specialost, chokolade, hjemmelavet sennep og marmelade, vin, champagne, æblemost – og mange andre skønne lækkerier.

Del denne side