Strandgudstjeneste i Søndervig | Hvidesande
Strandgudstjeneste i Søndervig

Strandgudstjeneste i Søndervig

Igen i år arrangeres der strandgudstjeneste på stranden i Søndervig. Gudstjenesten foregår direkte i sandet med havet og himlen, som den flotteste baggrund. Det er lokale præster fra området, der står for selve ceremonien.

Disse gudstjenester samler mange mennesker til en anderledes oplevelse, hvor måske dagens oplevelser falder på plads i fred og ro med en naturoplevelse på nethinden. Der er ingen ”magelige” stole; man medbringer selv et tæppe eller pude og man er også velkommen til, at medbringe en kop kaffe eller andet til at hygge sig med.

At bruge stranden/havet som kirkerum er en storslået ide. ”Rummet” forandrer sig med vejret og vinden og solen. Stranden er aldrig ens i flere dage og kan forandre sig meget fra den ene uge til den anden. Lyset fra solnedgangen giver et varmt rødt lys og sky-formationerne sørger for mange forandringer på himlen. Havet giver bevægelse i det billede, man sidder og kigger på og samtidig kan bølgerne også give noget lyd. Så det er ikke et stille billede, man har foran sig, men et levende og meget smukt kunstværk.

Del denne side

Stranden i Søndervig

Porten til Vesterhavet

Søndervigs historie som badeby rækker mere end 100 år tilbage