Natur ved Ringkøbing Fjord | Lav en drage i sommerhuset

Flyv med drage på stranden

At lave sin egen drage og se den svæve rundt oppe i skyerne er en frisk efterårsaktivitet, der samler hele familien. Og i himmelrummet omkring Ringkøbing Fjord bliver jeres drage aldrig ensom – drageflyvning er nemlig yderst populært på disse kanter.

Ringkøbing Fjord-området er noget helt særligt om efteråret. Den stride blæst marcherer ind over kysten fra Vesterhavet, og vindmøllervingerne svinger for fuld kraft. Bølgerne går højt, og man blæses næsten omkuld. Med andre ord; forholdene er perfekte for drageflyvning! Og hvorfor ikke bygge sin egen seje drage, der fremkalder måbende blikke hos de andre dragetæmmere? 

Slip kreativiteten løs                                         

At bygge sin egen drage er et sjovt projekt, familien kan hygge sig med hjemme i feriehuset. Og selv de helt små kan deltage, når dragen skal tegnes, males, klippes og tøjles. Man har ikke brug for særligt mange redskaber for at komme i gang. Det kan gøres billigt, og de lokale butikker har alt, I skal bruge. Papir, bambuspinde, lim, farveblyanter og snor. Så er basismaterialerne på plads.

Oceaner af plads

Herude på kanten af Danmark er der kun få træer og andre forhindringer for drageflyvere. Til gengæld er her oceaner af plads og masser af vindstyrke, som de ildspydende væsner kan boltre sig i. Så lad vinden gøre arbejdet og nyd blot synet af familiens nye himmelerobrende ven.  

Del denne side

Hvide Sande pige med sten

Saml sten på stranden

Strandene ved Hvide sande flyder over med små skatte. Find flotte sten, og dekorer dem hjemme i sommerhuset.