De bedste områder til surfing i Hvide Sande | Læs mere her

De tre bedste surfspots i Hvide Sande

Bliv guidet til de bedste surfspots ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord af vores lokale surf-ekspert.

Sydmolen ved Sydstranden

Surfspottet ved Sydstranden i Hvide Sande er et af de bedste bølgespots i Danmark. Det er delt op i to af den nye sydmole - mellem molerne er der kun adgang for surfere og udøvere af Stand Up Paddle (SUP), mens wind – og kitesurferne må surfe i området syd for molen. Spottet er velegnet til både begyndere og eksperter, afhængigt af vindstyrke og bølgestørrelse på Vesterhavet.

For kite – og windsurfere er de bedste retninger mellem VNV og NNV og over 7m/s. For surfere og SUP´ere opstår de bedste forhold, når bølgerne ruller ind fra retninger mellem SV og NV, og vinden samtidig er svag. På grund af afskærmning fra molerne er det dog muligt at surfe og SUPpe mellem molerne i pænt meget vind. Bag ved klitterne, på parkeringspladsen ved Tungevej, ligger Westwind Surfcafé. Her kan du leje surf – og SUP boards og tilmelde dig surf-kurser.

Westwind Nord 

Ren sandbund, stådybde op til 800 meter ude i fjorden og høj sikkerhed gør Westwind Nord til et paradis for wind - og kitesurfere på alle niveauer. Et stort græsareal er desuden til rådighed til oprigning af grejet. Spottet ligger ved rundkørslen nord for Hvide Sande. I samme område ligger Kabelpark, hvor du kan stå på vandski og wakeboard. Kabelparken har en udendørs café, hvor du kan nyde lækker mad og se wakeboarderne lave tricks på banen.

Westwind Syd

Westwind Syd ligger lige ved den sydlige indkørsel til Hvide Sande og med direkte adgang til Ringkøbing Fjord. Der er stådybde op til 800 meter ud fra kysten. Masser af plads til at rigge op og fri vind fra alle retninger, undtagen fra NV, gør Westwind Syd til et fantastisk fladvandssurfspot. Her er gode forhold for begyndere indenfor wind – og kitesurfing, og når det blæser, er der masser af udfordringer til den øvede surfer. 

Del denne side

Surf-ekspert Michael Lund

Michael Lund er passioneret Hvide Sande-surfer med mange år som windsurfer, kitesurfer, SUP-udøver og paddle surfer bag sig.

I 1992 flyttede han til Hvide Sande for at bo midt i det alsidige surf-område imellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Læs mere om Michael her