Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord | Oplev den facinerende natur

De nordlige fjorde

Turen rundt om de to nordlige fjorde, Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord, er en skøn og afvekslende tur med både fjord, hav, klitter, søer og vådenge – og med gode muligheder for både at handle og spise undervejs.

Turen begynder og slutter i Ringkøbing. Første stop er Vonå, som forbinder Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord. Herfra går turen ad Danmarks ældste cykelsti mod badebyen Søndervig og videre op langs vestkysten til Houvig. Her drejes mod øst ind i det fredede vådområde mellem Vest Stadil Fjord og Stadil Fjord, som i dag er søer med et helt usædvanligt rigt fugleliv, og videre op til Vedersø Klit og Vedersø Præstegård, hvor digterpræsten Kaj Munk boede.

Vedersø 

Videre ad ruten kommer man igennem de hyggelige landsbyer, Vedersø, Stadil og Hee. Fra Hee er det en god ide at sætte cyklen og tage en lille travetur ad gangbroen ud til den lille, naturskønne Hindø, hvorfra der er en meget fin udsigt hele vejen rundt. Fra Hindø går turen tilbage Ringkøbing gennem byen Kloster, hvor der er flere hyggelige butikker og en lille cafe.

Spisesteder i Ringkøbing

Forslag til spisning: Morgenkaffe på Ejvinds Bageri i Ringkøbing, frokost hos Vestkystens Gårdbutik lidt nord for Søndervig, eftermiddagskaffe på Café Charlie i Kloster og aftensmaden på et af Ringkøbings mange gode spisesteder.

Del denne side

De nordlige fjorde