Cykelsti fra Bork Havn til trækfærgerne ved Skjern Enge

Cykelstien fra Bork Havn

I 2013 blev den nye cykelsti langs fjorden fra Bork Havn til Skjern Å lavet, stien løber ugeneret gennem smuk og afvekslende natur i det rolige landskab langs fjorden, så man det meste af tiden kan se fjorden.

Stien er ca. 15. km lang og med udgangspunkt ved Havnekontoret på Bork Havn, følger stien den 1 km lange Hjertesti med de 5 ”stationer” med motionsredskaber, videre forbi den lille hyggelige Hemmet Havn med de små fiskerhytter, til sommerhusområdet omkring Hemmet Strand. Herfra går stien videre og lige før Skaven Strand sommerhusområde, kører man over en lille bro og videre til forbi havnen og restauranten i Skaven.

Trækfærger ved Skjern Å

Videre går turen forbi endnu en klynge af små gamle, hyggelige fiskerhytter og på et tidspunkt herefter kører man over en vildtrist ind blandt får, over den flotte nye træbro og her kører man så blandt vilde heste og videre ned til Skjern Å’s bred. Her ligger den første af to trækfærger klar (ellers må man hive den over), man trækker cyklerne om bord, og hiver sig over på den anden side og videre til den næste trækfærge.

Cykeltur med fjordudsigt

Når man kommer op til pumpestationen, kan man gå op på toppen ad vindeltrappen og nyde udsigten ud over området – bl.a. kan man herfra se Lønborg Kirke, Lønborggård og en stor del af Skjern Enge og ud over Ringkøbing Fjord. Man kan cykle videre ad stien ud mod fjorden, hvor man efter et stykke tid skal ind i Fårefolden, hvor det går over stok og sten, indtil man når en lille skov. Her er der et fugletårn, hvorfra der er en flot udsigt ud over fjorden. Endelig fortsætter stien ca. 100 meter ud mod fjorden, og turens mål er nået.

Et rigt dyreliv

På hjemturen kan man ved pumpestationen køre lige ud og hele vejen langs kanalen til Skjern og se Kong Hans’ bro, eller man kan køre til højre og mod Lønborg, hvor der er en stor sø med fugletårn og videre til kirken ved Lønborg Banke og nyde den fantastiske udsigt derfra. Endelig kan turen køres videre til Lønborggård, hvorfra man også kan kigge ud over området fra et fugletårn og nyde dyrelivet i området.

Del denne side

Cyklister ved Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord rundt

Cykelturen de 100 kilometer rundt om Ringkøbing Fjord er for de trænede. Til gengæld får man en af de smukkeste og mest afvekslende cykeloplevelser i Danmark.