Bork Havn | Oplev det lille fiskerleje ved Ringkøbing Fjord

Bork Havn har charme og oplevelser for hele familien

Bork Havn er et lille, charmerende åndehul med masser af miljø. I den nordlige ende af havnen findes den skønneste, børnevenlige sandstrand, og i den sydlige ende har surferne perfekte vind- og vandforhold.

Det lille fiskerleje Bork Havn, som ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord, blev grundlagt i 1933 af Fiskeriforeningen. I dag er her både lystbådehavn, fiskerihavn og en havn for husbåde. Havnen er i flere omgange blevet udbygget, så der i dag er plads til cirka 300 lystbåde.

Livet i den lille havneby
Aktiviteterne foregår på selve havnen, i den lille handelsgade Bryggen med butikker og spisesteder - og på det dejlige surferområde syd for havnen. En perfekt familievenlig badestrand ligger lige nord for havnen, og her findes også den ”hjertesti”, som blev indviet i oktober 2012. Her kan alle dyrke motion i det fri og ganske gratis. Den korteste rute er på 2,4 km.

Bork Havn Musikfestival
Den årlige Bork Havn Musikfestival er en traditionsrig festival i smukke omgivelser ved Ringkøbing Fjord. Festivalen kendes også under navnet Bork Havnefest. Her spilles pop, rock og irsk folkemusik, og her er desuden tradition for at have stand-up med på programmet. Festivalen er for hele familien med både tivoli og børnearrangementer.

Tæt på de skønneste naturområder
Fra Bork Havn er der ikke langt til Værneengene og Tipperne, hvor alverdens fugle flokkes og tælles. Området er et enestående fuglereservat, men hold øje med åbningstiderne helt ude på Tipperne
Skjern Enge er også et helt fantastisk naturområde, som også er meget publikumsvenligt. Her er trækfærger, hvor man med egne kræfter trækker sig over Skjern Å. Her findes også flere fugletårne, hvor man kan betragte alle de mange forskellige arter – og måske endda få et glimt af de havørne, som er observeret i området. Fra Pumpestation Nord er det muligt at se tværs over fjorden til klitterne langs Vesterhavet, og i klart vejr kan man sågar få øje på Lyngvig Fyr. Området giver de dejligste muligheder for en dag i naturen med familien.

Del denne side