Pattedyr i Vestjylland | Unikke oplevelser i Vestjylland

Pattedyr omkring Ringkøbing Fjord

I området omkring Hvide Sande, er der gode chancer for at se både krondyr, vildheste og sæler. Er man rigtig heldig, kan man også se oddere og damflagermus.

En flok krondyr eller rådyr græssende på marken lige ved skovbrynet er et betagende syn, som du kan nyde i området omkring Ringkøbing Fjord. Dyrene har det nemlig fortrinligt i de store skove og plantager i Klosterheden og ved Dejbjerg, hvor der findes smukke ruter egnet til både gang og cykling.

Odderen var ved at forsvinde helt i Danmark, men nu er den i fremgang og findes i det meste af Skjern Å-systemet. Odderen er dog meget sky, og man skal derfor være heldig og forsigtig, hvis man skal se den. Sælen er også på vej tilbage i stor stil. Ikke mindst på havsiden ved slusen i Hvide Sande kan man se dem sole sig.

Til pattedyrene som kan observeres i Ringkøbing Fjord området hører også damflagermusen, som ellers primært findes i Midtjylland. Den er sjælden i hele Vesteuropa og derfor også med på den danske rødliste over truede dyrearter. Flagermusene er nemmest at studere, når de hænger i deres vinterhi i kalkgruberne.

 

Del denne side

Shelters ved Momhøje Naturcenter

Slå lejr på Momhøje Naturcenter

Momhøje Naturcenter giver dig masser af naturoplevelser og udfordrende aktiviteter for hele familien, også de små i klapvogn.