Windsurfing og kitesurfing ved Ringkøbing Fjord | Se top fire

4 gode surf spots ved Ringkøbing Fjord

Bliv guidet til de bedste spots til windsurfing, kitesurfing og SUP ved Ringkøbing Fjord af vores lokale surf-ekspert.

Kloster

Spottet ved landsbyen Kloster er bedst egnet til kitesurfing på grund af den lave vanddybde. Og Kloster er da også blevet et af kitesurfernes foretrukne steder her i området. Man kan også windsurfe der, men har du en stor finne på, så sejl ud mod sydøst, her er der vanddybde nok. Du finder surfspottet i nærheden af den lille by Kloster, i den nordvestlige ende af Ringkøbing Fjord. Kør derhen via Baggersvej, som ligger overfor frakørslen til Kloster, på landevejen mellem Søndervig og Ringkøbing.

Spottet ved Kloster virker bedst ved vindretninger mellem VNV og ØSØ, mens vindretningerne mellem NV over N til Ø er fralandsvind af svingende kvalitet. Launcharealet er relativt lille, så det er vigtigt at tage hensyn til alle.

Sorte Bakker

Sorte Bakker ligger øst for Ringkøbing mellem Ringkøbing og Velling. Stedet er lige velegnet til wind- og kitesurfing og fungerer bedst ved vindretninger mellem VNV og ØSØ, mens vindretningerne mellem NV over N til Ø er fralandsvind af svingende kvalitet. Det inderste af bugten mod øst er dog bedst til kitesurfing på grund af den lave vanddybde. Spottet har fine parkeringsmuligheder ved Ringkøbing Surfklub med en fantastisk udsigt over fjorden.

Skaven Strand

Skaven Strand ligger på østsiden af Ringkøbing Fjord, syd for Skjern Å-deltaet ved havnen i Skaven. Det er et fladvandsspot, men ved hård vind eller kuling fra vestlige retninger kan der opstå gode ramper til at springe og udføre tricks på. Både wind – og kitesurfere bruger stedet, og det er lige velegnet for begge discipliner. Bedste vindretninger er mellem SV over V til NØ.

Bork Havn

Spottet ved Bork Havn ligger inderst i bugten ved Bork og er afmærket som surf-strand. Inderst i bugten er der meget lavvandet og bedst til kitesurfing, mens resten af det store område også er fremragende til windsurfing. Westwind Bork ligger på Bryggen, lige ved siden af stranden til oprigning, og tilbyder alt i udstyr til salg og leje, kite – og windsurfskole samt SUP-ture. Bedste vindretninger er mellem SV over V til NØ.

Del denne side

Surf-ekspert Michael Lund

Michael Lund er passioneret Hvide Sande-surfer med mange år som windsurfer, kitesurfer, SUP-udøver og paddle surfer bag sig.

I 1992 flyttede han til Hvide Sande for netop at bo midt i det alsidige surf-område imellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Læs mere om Michael her.